Köttet på Coop

Matglädje är ett ledord hos oss på Coop. Därför har vi laddat disken med kött som passar oavsett måltidstillfälle.

Vi erbjuder ett av Sveriges bredaste sortiment av svenskt kött, och vi har ett noga utvalt importsortiment. Ekologiskt ligger i Coops DNA och självklart finns här ett stort urval av produkter. 

Livsmedelsverket rekommenderar ungefär 4 köttmåltider i veckan (max 500 gram rött kött/vecka). Ett tips är att minska andelen kött och öka andelen grönsaker i klassiska kötträtter. Genom att dra ner på köttet i vardagen, kan du lägga några extra kronor och unna dig en finare köttbit när du väl väljer att äta kött. Välj gärna svenskt, ekologiskt eller naturbeteskött.

Coop
Vårt bassortiment av gris-, nöt-, kalv- och lammkött, alltid från svenska gårdar. Ett brett utbud av färs, skivat, tärnat och strimlat för både vardags- och helgmenyn. Självklart håller köttet samma höga kvalitet som allt svenskt kött.

Änglamark
KRAV-certifierat gris-, nöt-, kalv- och lammkött från svenska gårdar. I sortimentet finns färs, skivat, tärnat och hela bitar. Under sommarperioden släpps grisarna ut på bete med möjlighet att böka, beta och bada gyttjebad. Vintertid får de böka inomhus i djupströ av halm.

Coop Naturbeteskött
Certifierat naturbeteskött från kvigor, stutar, kor och ungkor som betat på naturbetesmarker. Djuren slaktas först när de är väl slaktmogna, runt 2 års ålder, och köttet möras i minst två veckor. På så sätt får kunden ett välsmakande, mört och extra saftigt nötkött. Den stora andelen bete och grovfoder ger naturbetesköttet en unik smak. Läs mer om Coop Naturbeteskött här.

Kött från Sverige
Kött från Sverige är en frivillig ursprungsmärkning för svenskproducerat kött och charkuterier. Djuren ska vara födda, uppfödda och slaktade i Sverige, och all förädling och förpackning ska ha gjorts i Sverige.  I korv, leverpastej och andra sammansatta produkter är köttet alltid 100% svenskt. Även ägg, fisk, skaldjur, fågel och mjölk är alltid 100% svenskt, och av den totala andelen råvaror i exempelvis korv, ska innehållet vara minst 75% svenskt. Läs mer om Kött från Sverige. 

Gourmet

Noga utvalt premiumnötkött från gårdar i Australien. Köttet kommer från raserna Angus och Hereford samt korsningar därav. Det ger ett mycket mört, melerat och smakrikt kött. I sortimentet finns biff, filé, högrev och entrecote, men sommartid adderas grilldetaljer som Picanha och flankstek. Självklart uppfyller köttet Coops krav på djuromsorg och antibiotikaanvändning. Alla gårdar som levererar kött till Coop ingår i ett Animal welfare-program och är kontrollerade och godkända för export till EU. Läs mer om djurvälfärd.

John's Selection griskött
Griskött från utvalda uppfödare i Holland som är tredjepartscertifierade av Animal Welfare. Märkningen innebär att kraven är högre än vad EU:s lagstiftning kräver. Uppfyller Coops djuromsorgs- och antibiotikakrav. 

John's Selection nötkött
Nötkött från uppfödare på Irland. Uppfyller Coops djuromsorgs- och antibiotikakrav.

Naturkött nötkött
Nötkött från Brasilien. I sortimentet finns filé, biff, entrecote, rostbiff och rostas. Köttet är magert och mört. Djuren strövar fritt stora delar av sin uppväxt och ingen uppfödning sker i regnskogsområden. Uppfyller Coops djuromsorgs- och antibiotikakrav.

Naturkött Pampas nöt
Nötkött från Uruguay. I sortimentet finns filé, biff, entrecote, rostbiff och rostas. Köttet är melerat och mört. Köttet kommer från raserna Angus och Hereford och korsningar därav. Djuren strövar fritt på Pampas stora delar av sin uppväxt. Uppfyller Coops djuromsorgs- och antibiotikakrav.

Naturkött lamm
Lammkött från Nya Zeeland. Tack vare det gynnsamma klimatet är Nya Zeeland ledande på lammuppfödning, och djuren strövar fritt året runt. Det ger ett mört och välsmakade kött. Sortimentet består av inner- och ytterfilé, lammstek och rostbiff. Uppfyller Coops djuromsorgs- och antibiotikakrav.

Lokalt kött
Coop har ett stort urval av lokala artiklar inom alla produktområden, så även på kött. Prata med din butik så kan de upplysa dig vad som finns i just din butik och håll ögonen öppna efter vår lokalmatsmärkning.