Lammkött

Lammkött består av fina fibrer, det är mört och har en ljusröd färg. Allt lammkött är så mört att det går att steka och grilla utan att först möras.

Kryddor som passar till lamm är bland annat rosmarin, timjan och olika örter.  På grillen är det gott med till exempel lammracks och lammkotletter. Dessa går lika bra att lägga i en stekpanna, i pannan kan du även prova lammrostbiff, lammytterfilé eller lamminnerfilé.


Bild: Svenskt Kött

Innerfilé

Köttet är mycket magert och mört och kan stekas eller grillas helt eller på spett. Serveras med fördel medium.

Lammracks

Lammracks är halva lammsadeln,  i bit eller skivad. Den kan stekas eller grillas och serveras med fördel medium. Köttet erbjuds ofta utan kappa vilket gör det magert.

Lammstek

Steken består av flera muskler; innanlår, ytterlår, rulle och fransyska. Den traditionella lammfiolen innehåller dessutom även rostbiffen. Lammsteken tillagas oftast som hel stek och är en klassiker till påsken. Smaksätt gärna med färska örter och vitlök och bryn runt om innan den får steka färdigt i ugn. 

Rostbiff

Lammrostbiff är mycket mört och saftigt. Ta en hel bit och bryn runt om och låt sedan stekas i panna eller ugn.

Ytterfilé

Lammytterfilé kan stekas eller grillas hel eller på spett, serveras med fördel medium. Köttet erbjuds ofta utan kappa vilket gör det magert.

Våra bästa recept med lammkött hittar du här.