Ekologiskt

Coop jobbar för mer hållbara produkter. Ett stort ekologiskt sortiment, som hjälper våra kunder att göra hållbara val, är en viktig del i detta arbete.

Efterfrågan på ekologisk mat ökar och det är vi på Coop glada över. Hållbarhet är en hjärtefråga för oss och därför tog Coop beslutet att införa ekologiska varor i sortimentet redan 1985, och det har vi fortsatt med sedan dess.

Coop vill underlätta för konsumenterna så att alla kan handla på ett hållbart sätt. Det görs bland annat genom att erbjuda branschens största ekologiska och miljömärkta sortiment. Idag finns drygt 4000 ekologiska och miljömärkta produkter i sortimentet. 

Läs mer om varor som är extra viktiga att byta till eko

Änglamark – Sveriges grönaste varumärke 2023

Änglamark är ett av Sveriges största enskilda varumärken inom kategorin hållbarhet och består idag av cirka 750 olika produkter. Sortimentet håller en mycket hög kvalitet till ett rimligt pris. Övervägande del av Änglamarks livsmedel är KRAV-märkta och alla kemtekniska produkter har miljömärket Svanen eller Bra Miljöval, flera är dessutom rekommenderade av Astma- och Allergiförbundet. Läs mer om Änglamark

För elfte gången i rad placerar sig Änglamark på första plats som Sveriges grönaste varumärke.

Läs mer om utmärkelsen Sveriges grönaste varumärke

Det ska vara lätt att välja rätt – titta på märkningen

Märkningar kan var en hjälp när du ska välja vara. Vi har gjort jobbet åt dig och valt ut några märkningar som vi tycker du ska hålla utkik efter.

Se märkningar och vad de betyder

Ett kvitto på att du handlar grönt

Ta en extra titt på kvittot nästa gång du handlar. Alla ekologiska och miljömärkta varor du köper märks nämligen ut med en treklöver. Håll även utkik efter klövern i våra recept då vi signalerar med treklövern att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ på Coop.

Våra ekohjältar

Vi på Coop samarbetar med flera ekologiska gårdar. Det är dessa lantbrukare som gör det möjligt för oss att erbjuda ekologiska alternativ i våra butiker. Läs mer om våra ekohjältar >