Vision & strategi

Coop har tagit ett samhällsansvar sedan kooperationen grundades 1899 i samverkan med våra medlemmar.

Hälsa, hållbarhet och kvalitetssäkring hör tätt samman, och vi arbetar varje dag för att ta ett stort och självklart ansvar för din matglädje och upplevelse hos oss. Vi vill vara den goda kraften i mat-Sverige och göra det lätt för dig att välja rätt.

Coop ska vara ledande inom hållbarhet och våga vara obekväma och stå på kundernas sida för att fortsätta vara det företag som sätter agendan i matsverige, som den goda kraften.

Mat är något som berör oss alla. Mat är inte bara livsviktigt för vår överlevnad utan ett sätt för oss att njuta och umgås. Våra matvanor påverkar även vår hälsa och planet. Med hållbar och nyttig mat håller vi oss friska och mår bättre, samtidigt som vi tillsammans bidrar till en mer hållbar planet.

Det ska vara lätt att välja rätt

Vi inom Coop har en viktig roll i detta. Vi arbetar för att våra butiker och digitala lösningar både ska öka medvetenheten och möjligheterna till ett mer hållbart och hälsosamt liv. Vi vill att det ska vara så enkelt som möjligt för dig att välja bra produkter. Tredjepartscertifierade produkter såsom ekologiskt, Bra miljöval, Fairtrade, UTZ eller exempelvis Svanen är alla kontrollerade på flera och ofta olika parametrar för att minska miljöpåverkan. Coops Hållarhetsdeklaration ger information om produkternas påverkan.

Det viktiga arbetet fortsätter och vi ska fortsätta vara den goda kraften i mat-Sverige.