
Bönor
Bönor kan varieras i all oändlighet. Här hittar du våra bästa recept med allt från sojabönor, kidneybönor och bondbönor till vita och svarta bönor och kikärtor.
Mat, hälsa och hållbarhet går hand i hand. Därför är vi glada att intresset för vegetarisk mat ökar. Coop strävar efter att inspirera till grönare alternativ och uppmanar gärna till att äta mindre och bättre kött.
Vegetarisk mat är sådan mat som kommer från växtriket. Ofta brukar vegetarisk mat delas upp i tre kategorier.
Du kan också se att vi ibland använder begreppet "vego". Det är Coops samlingsnamn för alla vegetariska kategorier.
Kött är gott. Men vi borde äta mindre, för planetens skull och för vår egen. Om man jämför nötköttsproduktion med vegetariskt protein som baljväxter, så går det åt betydligt mer koldioxid, land och vatten för att producera nötkött.
Bönor har en genialisk balans mellan proteiner och kolhydrater, och är dessutom rika på fibrer, järn och vitaminer. Mixa färs och forma biffar, blanda mättande sallader eller gör soppan matigare. Gott, bra för både hälsan och miljön – och billigt. Här får du tipsen om hur du lagar de vanligaste bönorna.
Vi vet att köttfärssås, köttbullar och korv är populära rätter hos barn. Men det är klart att barn också gillar grönsaker! Vi vill inspirera och hjälpa familjer att oftare prova att laga vegetariska rätter i vardagen.