
Charkbricka
Chark är både festligt och gott! Lägg upp olika sorters lufttorkade skinkor och korvar på en bricka och ställ fram på bordet. Gärna tillsammans med passande tillbehör som oliver, färska fikon, frukt, kex, ostar och inlagda soltorkade tomater. Garanterat uppskattat av alla.

Salami Milano
Salami är ett samlingsnamn för mjölksyrefermenterade, lufttorkade, saltade och kryddade tjocka korvar från länder som till exempel Italien, Spanien och Ungern. Salami Milano är en mild italiensk salami som är god som den är eller varför inte på en pizza.
Chorizo
Chorizo är en lite hetare korv med ursprung i Spanien och Portugal. Chorizon kryddad med paprika och det är därifrån den får sin karakteristiska röda färg. Ordet chorizo kan även användas för att beskriva själva innehållet, utan skinn.


Prosciutto Crudo
Prosciutto Crudo är en lufttorkad skinka från Italien (prosciutto är det italienska ordet för skinka). En av de mest kända skinkorna är Prosciutto di Parma, från provinsen Parma i Italien. Prosciutto Crudo är fantastiskt gott att linda runt en melonskiva en varm sommardag.
Serrano
Serrano är en lufttorkad skinka från Spaniens bergsområden (ordet serrano kommer från spanskans sierra, berg). Njut den skivad eller som pincho. Till exempel tillsammans med semitorkade tomater.


Djurvälfärd
Något som får charbrickan att smaka extra bra är vetskapen om köttets kvalitet i fråga om djurhållning. Coop prioriterar svenskt kött men importerar även produkter och letar då alltid efter de bästa alternativen gällande djurvälfärd, hållbarhet och antibiotikaanvändning.
Animal Welfare
Animal Welfare är Coops egen märkning för charkprodukter. Håll utkik efter märkningen ”Animal Welfare Knorren” och "Animal Welfare Trynet" så kan du vara säker på att du alltid gör ett gott val.
