Mojo rojo

Mojo rojo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Smakrik sås perfekt till portabello, bröd och charkuterier.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º-250º
5 dl
  • 2 skivor ljust surdegsbröd, gårdagens
  • 3 röda paprikor
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär brödet i mindre bitar. Rosta på en plåt mitt i ugnen till fin färg, ca 5 min. Höj temperaturen till 250° och lägg in hela paprikor.
  2. Rosta tills skalet är svart runt om, vänd runt någon gång under tiden. Lägg in vitlöksklyftorna efter 10 min. Dra loss skalet från paprikan och ta bort kärnhuset. Skala vitlökarna. Mixa alla ingredienser till en slät kräm och smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva-Lena

2022-07-24

Fantastisk sås till allt grillat.

Mojo rojo
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 skivor ljust surdegsbröd, gårdagens
  • 3 röda paprikor
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 tsk salt

Mojo rojo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Smakrik sås perfekt till portabello, bröd och charkuterier.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º-250º
5 dl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär brödet i mindre bitar. Rosta på en plåt mitt i ugnen till fin färg, ca 5 min. Höj temperaturen till 250° och lägg in hela paprikor.
  2. Rosta tills skalet är svart runt om, vänd runt någon gång under tiden. Lägg in vitlöksklyftorna efter 10 min. Dra loss skalet från paprikan och ta bort kärnhuset. Skala vitlökarna. Mixa alla ingredienser till en slät kräm och smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva-Lena

2022-07-24

Fantastisk sås till allt grillat.