Mojo rojo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Smakrik sås perfekt till portabello, bröd och charkuterier.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º-250º
5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 skivor ljust surdegsbröd, gårdagens
  • 3 röda paprikor
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär brödet i mindre bitar. Rosta på en plåt mitt i ugnen till fin färg, ca 5 min. Höj temperaturen till 250° och lägg in hela paprikor.
  2. Rosta tills skalet är svart runt om, vänd runt någon gång under tiden. Lägg in vitlöksklyftorna efter 10 min. Dra loss skalet från paprikan och ta bort kärnhuset. Skala vitlökarna. Mixa alla ingredienser till en slät kräm och smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Grillad coleslaw

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tomatsalsa

Betyg
Betyg
(4)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 skivor ljust surdegsbröd, gårdagens
  • 3 röda paprikor
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 tsk salt

Mojo rojo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Smakrik sås perfekt till portabello, bröd och charkuterier.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º-250º
5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär brödet i mindre bitar. Rosta på en plåt mitt i ugnen till fin färg, ca 5 min. Höj temperaturen till 250° och lägg in hela paprikor.
  2. Rosta tills skalet är svart runt om, vänd runt någon gång under tiden. Lägg in vitlöksklyftorna efter 10 min. Dra loss skalet från paprikan och ta bort kärnhuset. Skala vitlökarna. Mixa alla ingredienser till en slät kräm och smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Grillad coleslaw

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tomatsalsa

Betyg
Betyg
(4)