Grillad paprikasallad
  • Tid 25 min

Grillad paprikasallad

5 (1 betyg)

De grillade paprikorna får en härlig sötma som passar perfekt till kryddigt grillat.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 8 små röda paprikor
  • 2 rödlökar, delade med skalet på
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 msk honung
  • 1 burk svarta bönor, sköljda
  • 1 kruka mynta
  • 1 dl torrostade sesamfrön
  • 1.5 tsk flingsalt
Grillade filodegsknyten
  • 2 färska filodegsark
Grillade filodegsknyten
  • 2 (à 150 g) fetaost
  • 8 basilikablad
  • svartpeppar
  • 1 msk olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Grilla paprikor och lökar mjuka. Skala löken och skär i klyftor. Dela paprikorna på mitten och ta bort kärnhuset.

  2. 2

    Blanda olja, citronsaft, vitlök och honung till en dressing. Vänd runt bönorna i dressingen.

  3. 3

    Varva grillade grönsaker med bönsalladen och myntablad på ett serveringsfat och strö över sesamfrön och salt.

Grillade filodegsknyten

  1. 1

    Lägg ut filodegsarken och dela dem på mitten. Dela osten och lägg en bit på vardera arkbit.

  2. 2

    Toppa osten med basilikablad och dra ett varv med pepparkvarnen. Rulla in osten två varv, vik in kanterna och rulla ihop till små paket. Pensla paketen runt om med olja och grilla till fin färg.

Servering

Servera som tillbehör på grillfesten.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sesamfrön rostade i torr het panna är bra att ha färdiga att toppa olika maträtter med.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar