Chilikyckling-fajitas
  • Tid 30 min

Chilikyckling-fajitas

4.6 (5 betyg)

Spiskummindoftande fajitas som kan serveras i wraps, tubs eller tacoskålar.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 stor röd paprika
  • 1 gul lök
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 0.5 tsk spiskummin
  • salt och peppar
  • 3 msk majsolja till stekning
  • 2 msk flytande honung
  • 0.25 tsk chiliflakes
Till servering:
  • sötpotatis aioli, se recept
  • limeklyftor
  • färsk mynta
  • 0.5 i tärningar gurka
  • tortillabröd, se recept
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär kycklingen i strimlor. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla löken.

  2. 2

    Lägg kyckling och grönsaker i en bunke. Pressa över limesaften. Krydda med paprikapulver och spiskummin. Salta och peppra. Ringla över oljan och blanda väl. Låt marinera i rumstemperatur ca 10 min.

  3. 3

    Stek kycklingen i en het stekpanna, gärna i två omgångar, 15 min eller tills kycklingen är genomstekt (tillsätt ev lite mer olja om det behövs). Ringla över honungen. Garnera med chiliflingor.

  4. 4

    Servera med sötpotatisaioli (se coop.se), limeklyftor, mynta och gurka i tortillabröd.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera gärna med salsa pico de gallo eller guacamole.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar