Burek med feta och grillad paprika

Burek med feta och grillad paprika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Krämig fyllning av grillad paprika och olika ostsorter är supergott i den frasiga filodegen.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
8 bufféportioner
  • 250 g färsk filodeg
  • 2 dl naturell yoghurt (3 %)
  • 150 g fetaost
  • 200 g cream cheese
  • 1 ägg
  • 200 g grillade paprikor, strimlade, avrunna
  • 0.5 dl strimlad färsk mynta
  • 1 msk sesamfrön, svarta eller vita
  • Tomatsalsa
  • 500 g tomat, tärnade
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 dl hackad basilika
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • honung och salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Dela filodegen på mitten längs med kortsidan. Lägg ett ark på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Pensla med yoghurt och lägg på ett ark till, pensla med yoghurt. Upprepa med ytterligare två ark, avsluta med filodeg. Rör ihop smulad fetaost, cream cheese och ägg. Bred varsamt röran på filodegen. Strö över paprika och mynta.
  3. Varva ytterligare fyra filodegsark med yoghurt ovanpå. Avsluta med yoghurt och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 35 min. Skär upp i rutor och servera med tomatsalsan.

Tomatsalsa

  1. Blanda tomater, lök, chili, örter, citronskal (endast det gula), citronsaft, olja och paprikapulver. Smaka av med honung och salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mimmi

2020-06-08

Jättegott och tomatsalsa är supergod👍😀

Burek med feta och grillad paprika
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 250 g färsk filodeg
  • 2 dl naturell yoghurt (3 %)
  • 150 g fetaost
  • 200 g cream cheese
  • 1 ägg
  • 200 g grillade paprikor, strimlade, avrunna
  • 0.5 dl strimlad färsk mynta
  • 1 msk sesamfrön, svarta eller vita
  • Tomatsalsa
  • 500 g tomat, tärnade
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 dl hackad basilika
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • honung och salt

Burek med feta och grillad paprika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Krämig fyllning av grillad paprika och olika ostsorter är supergott i den frasiga filodegen.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
8 bufféportioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Dela filodegen på mitten längs med kortsidan. Lägg ett ark på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Pensla med yoghurt och lägg på ett ark till, pensla med yoghurt. Upprepa med ytterligare två ark, avsluta med filodeg. Rör ihop smulad fetaost, cream cheese och ägg. Bred varsamt röran på filodegen. Strö över paprika och mynta.
  3. Varva ytterligare fyra filodegsark med yoghurt ovanpå. Avsluta med yoghurt och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 35 min. Skär upp i rutor och servera med tomatsalsan.

Tomatsalsa

  1. Blanda tomater, lök, chili, örter, citronskal (endast det gula), citronsaft, olja och paprikapulver. Smaka av med honung och salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mimmi

2020-06-08

Jättegott och tomatsalsa är supergod👍😀