Vegetariska enchiladas med spenat

Vegetariska enchiladas med spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Vegetariska enchiladas med spenat, majs, crème fraiche och ost i tortillabröd. Enkla att laga och passar lika bra till mellanmål som middag!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 1 msk olivolja
  • 200 g majskorn
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 0.4 röd chili, hackad
  • 2 tomater, fintärnade
  • 250 g färsk grönkål eller 100 g fryst spenat
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 4 tortillabröd
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200° grill. Värm oljan i en stekpanna och fräs majs, lök, vitlök och chili under omrörning någon minut. Tillsätt tomater och grönkål lite i taget. När all grönkål sjunkit i volym, tillsätt spiskummin, salt och peppar.
  2. Ta pannan från värmen och vänd i crème fraiche och hälften av den rivna lagrade osten. Fördela fyllningen på ena halvanav tortillabröden och vik ihop.
  3. Lägg bröden på en plåt, strö på resten av osten och gratinera i ugnen till fin färg, ca 3 min. (Eller hetta upp olja i en stekpanna och stek halvmånarna på båda sidor till fin färg. Strö på resten av osten.)

Servering

Servera gärna Brydlings enchiladas med mixsallad,salsa och kryddig bönsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Antonio

2020-10-17

Enkel och bra. Jag har bara provat med färska spenat.

Kristina

2018-12-08

En favoriträtt här hemma!👍😋

Elisabeth

2016-08-23

Det var jättegott! Tack.

Vegetariska enchiladas med spenat
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 msk olivolja
  • 200 g majskorn
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 0.4 röd chili, hackad
  • 2 tomater, fintärnade
  • 250 g färsk grönkål eller 100 g fryst spenat
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 4 tortillabröd
  • 0.5 tsk salt

Vegetariska enchiladas med spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Vegetariska enchiladas med spenat, majs, crème fraiche och ost i tortillabröd. Enkla att laga och passar lika bra till mellanmål som middag!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200° grill. Värm oljan i en stekpanna och fräs majs, lök, vitlök och chili under omrörning någon minut. Tillsätt tomater och grönkål lite i taget. När all grönkål sjunkit i volym, tillsätt spiskummin, salt och peppar.
  2. Ta pannan från värmen och vänd i crème fraiche och hälften av den rivna lagrade osten. Fördela fyllningen på ena halvanav tortillabröden och vik ihop.
  3. Lägg bröden på en plåt, strö på resten av osten och gratinera i ugnen till fin färg, ca 3 min. (Eller hetta upp olja i en stekpanna och stek halvmånarna på båda sidor till fin färg. Strö på resten av osten.)

Servering

Servera gärna Brydlings enchiladas med mixsallad,salsa och kryddig bönsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Antonio

2020-10-17

Enkel och bra. Jag har bara provat med färska spenat.

Kristina

2018-12-08

En favoriträtt här hemma!👍😋

Elisabeth

2016-08-23

Det var jättegott! Tack.