
Vegetariska enchiladas med spenat
Betyg (1-5):
Vegetariska enchiladas med spenat, majs, crème fraiche och ost i tortillabröd. Enkla att laga och passar lika bra till mellanmål som middag!
Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 msk olivolja
- 200 g majskorn
- 1 gul lök, hackad
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 0.4 röd chili, hackad
- 2 tomater, fintärnade
- 250 g färsk grönkål eller 100 g fryst spenat
- 1 tsk spiskummin
- 0.5 tsk malen svartpeppar
- 2 msk crème fraiche
- 2 dl riven lagrad ost
- 4 tortillabröd
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200° grill. Värm oljan i en stekpanna och fräs majs, lök, vitlök och chili under omrörning någon minut. Tillsätt tomater och grönkål lite i taget. När all grönkål sjunkit i volym, tillsätt spiskummin, salt och peppar.
- Ta pannan från värmen och vänd i crème fraiche och hälften av den rivna lagrade osten. Fördela fyllningen på ena halvanav tortillabröden och vik ihop.
- Lägg bröden på en plåt, strö på resten av osten och gratinera i ugnen till fin färg, ca 3 min. (Eller hetta upp olja i en stekpanna och stek halvmånarna på båda sidor till fin färg. Strö på resten av osten.)
Servering
Servera gärna Brydlings enchiladas med mixsallad,salsa och kryddig bönsallad.
Vegetariska enchiladas med spenat
Betyg (1-5):
Vegetariska enchiladas med spenat, majs, crème fraiche och ost i tortillabröd. Enkla att laga och passar lika bra till mellanmål som middag!
Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200° grill. Värm oljan i en stekpanna och fräs majs, lök, vitlök och chili under omrörning någon minut. Tillsätt tomater och grönkål lite i taget. När all grönkål sjunkit i volym, tillsätt spiskummin, salt och peppar.
- Ta pannan från värmen och vänd i crème fraiche och hälften av den rivna lagrade osten. Fördela fyllningen på ena halvanav tortillabröden och vik ihop.
- Lägg bröden på en plåt, strö på resten av osten och gratinera i ugnen till fin färg, ca 3 min. (Eller hetta upp olja i en stekpanna och stek halvmånarna på båda sidor till fin färg. Strö på resten av osten.)
Servering
Servera gärna Brydlings enchiladas med mixsallad,salsa och kryddig bönsallad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-10-17
Enkel och bra. Jag har bara provat med färska spenat.
2018-12-08
En favoriträtt här hemma!👍😋
2016-08-23
Det var jättegott! Tack.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Antonio
2020-10-17
Enkel och bra. Jag har bara provat med färska spenat.
Kristina
2018-12-08
En favoriträtt här hemma!👍😋
Elisabeth
2016-08-23
Det var jättegott! Tack.