Skördepaj
  • Tid 1 tim
  • Ugn 200º

Skördepaj

4.2 (5 betyg)

En underbart god paj skapad av Anna bergström och Fanny bergström

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 18
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

6 portioner
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 100 g kallt smör, tärnat
  • 1 ägg
Fyllning
  • 2 små rödlökar
  • 1 liten zucchini
  • 200 g butternutpumpa
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 msk hackad färsk timjan eller 1 msk rosmarin
  • 2 färdigkokta rödbetor, i skivor
  • 150 g chèvre
Äggstanning
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde eller gräddmjölk
  • 1 dl riven västerbottensost
  • 2 msk hackad färsk timjan eller 1 msk rosmarin
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Mät upp vetemjöl och salt i en matberedare monterad med knivblad. Lägg i smöret och mixa några sekunder till ett smul. Lägg i ägget och kör tills det blir en deg.

  2. 2

    Tryck ut den i en pajform, 22–24 cm i diameter. Låt stå i frysen 10 min eller kyl 20 min. Förgrädda bottnen mitt i ugnen ca 15 min.

  3. 3

    Skala och klyfta lökarna. Skär zucchinin i 1 cm tjocka skivor på längden. Skala och skär pumpan i lika tjocka skivor. Fördela grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper och vänd runt i olja.

  4. 4

    Salta och strö över örterna. Rosta grönsakerna mitt i ugnen ca 30 min. Vispa ihop ägg, grädde, västerbottensost, örter, salt och peppar. Fördela alla grönsaker och smulad chèvreost i pajskalet och häll över äggstanningen.

  5. 5

    Grädda pajen mitt i ugnen tills stanningen stelnat, ca 40 min.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det finns färdigkokta rödbetor att köpa.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar