Bakade oliver

Bakade oliver

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Gott tillbehör! Recept av Mai-Lis Hellenius ifrån kokboken Livsviktigt-Kokboken.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
  • 580 g kalamataoliver
  • 2 apelsiner, finrivet skal (endast det orangea)
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 4 rosmarinkvistar, repade
  • 4 msk olivolja
  • 2 krm chiliflakes

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Häll av vätskan från oliverna och blanda dem med övriga ingredienser.
  2. Fördela på en plåt med bakplåtspapper och baka mitt i ugnen tills oliverna blir lite skrynkliga, 20–30 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2018-12-09

Så goda,

Bakade oliver
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 580 g kalamataoliver
  • 2 apelsiner, finrivet skal (endast det orangea)
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 4 rosmarinkvistar, repade
  • 4 msk olivolja
  • 2 krm chiliflakes

Bakade oliver

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Gott tillbehör! Recept av Mai-Lis Hellenius ifrån kokboken Livsviktigt-Kokboken.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
8 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Häll av vätskan från oliverna och blanda dem med övriga ingredienser.
  2. Fördela på en plåt med bakplåtspapper och baka mitt i ugnen tills oliverna blir lite skrynkliga, 20–30 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2018-12-09

Så goda,