Nyfikenbollar
  • Tid 25 min

Nyfikenbollar

4 (10 betyg)

Receptet hittar du även i kokboken Nyfiken grön av Kristin Johansson och Cecilia Blankens och fotograf Susanne Kindt

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g kokta kikärtor
  • 2 dl hasselnötter
  • 2 skivor vitt bröd t ex rostbröd
  • 2 st ägg
  • 2 dl persilja, hackad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olja till smeten + olja att steka i
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mixa kikärter, nötter och bröd grovt i en matberedare. Tillsätt ägg, persilja, vitlök, olja, salt och peppar.

  2. 2

    Mixa lite till och forma smeten till runda bollar (gärna med blöta eller oljiga händer). Hetta upp olja i en stekpanna och stek gyllene på medelvärme, ca 6 min.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Marie

    400 g Kokta kikärtor.....då måste man koka egna då? För av 1 st. 400 g burk kikärtor blir bara kvar lite mer än 200 g kikärtor som avrunna......

  • Björn

    Lite spiskummin i smeten gjorde dem ännu godare

  • Liz

    Läckra smakrika som slog ut mina vanliga köttbullar i smak!