Nyfikenbollar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Receptet hittar du även i kokboken Nyfiken grön av Kristin Johansson och Cecilia Blankens och fotograf Susanne Kindt

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl hasselnötter
  • 2 skivor vitt bröd t ex rostbröd
  • 2 st ägg
  • 2 dl persilja, hackad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olja till smeten + olja att steka i
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 400 g kokta kikärtor
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Mixa kikärter, nötter och bröd grovt i en matberedare. Tillsätt ägg, persilja, vitlök, olja, salt och peppar.
  2. Mixa lite till och forma smeten till runda bollar (gärna med blöta eller oljiga händer). Hetta upp olja i en stekpanna och stek gyllene på medelvärme, ca 6 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2017-05-03

400 g Kokta kikärtor.....då måste man koka egna då? För av 1 st. 400 g burk kikärtor blir bara kvar lite mer än 200 g kikärtor som avrunna......

Björn

2016-10-18

Lite spiskummin i smeten gjorde dem ännu godare

Liz

2016-10-01

Läckra smakrika som slog ut mina vanliga köttbullar i smak!

Liknande recept

Spara recept

Fredagsmys med tacos

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vegetarisk tacos med cashewfärs

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Cashewnötstaco

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Pizza med Karljohansvamp och valnötter

Betyg
Betyg
(29)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 dl hasselnötter
  • 2 skivor vitt bröd t ex rostbröd
  • 2 st ägg
  • 2 dl persilja, hackad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olja till smeten + olja att steka i
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 400 g kokta kikärtor
  • 1 tsk salt

Nyfikenbollar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Receptet hittar du även i kokboken Nyfiken grön av Kristin Johansson och Cecilia Blankens och fotograf Susanne Kindt

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa kikärter, nötter och bröd grovt i en matberedare. Tillsätt ägg, persilja, vitlök, olja, salt och peppar.
  2. Mixa lite till och forma smeten till runda bollar (gärna med blöta eller oljiga händer). Hetta upp olja i en stekpanna och stek gyllene på medelvärme, ca 6 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2017-05-03

400 g Kokta kikärtor.....då måste man koka egna då? För av 1 st. 400 g burk kikärtor blir bara kvar lite mer än 200 g kikärtor som avrunna......

Björn

2016-10-18

Lite spiskummin i smeten gjorde dem ännu godare

Liz

2016-10-01

Läckra smakrika som slog ut mina vanliga köttbullar i smak!

Liknande recept

Spara recept

Fredagsmys med tacos

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vegetarisk tacos med cashewfärs

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Cashewnötstaco

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Pizza med Karljohansvamp och valnötter

Betyg
Betyg
(29)