Kyckling satay

Kyckling satay

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(67)

Denna thailändska favorit, så smakrik och barnvänlig. Kyckling satay med krämig jordnötssås. Recept av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklinginnerfilé
  • 1 tsk finhackad färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 citrongräs, finhackat
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk neutral olja
  • 3 msk valfritt socker eller flytande honung
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald koriander
  • Jordnötssås
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk finhackad ingefära
  • 1 röd chili
  • 1 msk olja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl jordnötssmör, gärna chunky
  • 200 ml kokosmjölk
  • 2 msk socker
  • 1 msk japansk soja
  • salt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom kycklingen. Vänd ner dom små kycklinginnerfileérna i marinaden. Låt stå minst 30 min men gärna över natten. Sätt ugnen på 225° grilleffekt. Tillaga kycklingen mitt i ugnen tills den är genomstekt, ca 6 min. Servera med jordnötssås.

Jordnötssås

  1. Finhacka lök, vitlök, ingefära och chili. Fräs i olja tills mjukt. Tillsätt sambal och fräs lite till. Sänk värmen och rör ner jordnötssmöret. Häll i kokosmjölk, socker och soja. Låt småputtra 3–5 min. Mixa såsen lätt. Späd ev med lite vatten. Smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-11-25

Hej Gunilla! Zeina har gjort två liknande recept som varierar lite. Detta recept har hon lämnat in till oss och båda recepten smakar gott :) /Maja, redaktör

Gunilla

2020-11-16

Det skiljer sig åt en hel del när man jämför receptet med det som Zeina har själv på sin hemsida Zeinas kitchen . Lite olika ingredienser i marinaden, tillagningstiden är 15 min inte 6 min, kycklingen ska marineras minst 1 timme inte 30 min. Hon har även en utförligare beskrivning på hur man gör. Rekommenderar att man tittar där i stället

Yvonne

2020-10-25

Såå gott! Hoppade dock över chilin i jordnötssåsen, använde bara sambal oelek.

Cajsa

2020-05-20

Väldigt gott!

Anna

2020-05-15

Gott! Även utan citrongräs som jag inte hittade- droppade i lite citron istället. Undrar bara om ni tänkt filéerna hela eller bitar vid marinad och tillagning? Jag gissade på bitar, med tanke på tillagningatiden. Om det är så, vore det kanske bra om det skrivs ut i receptet.

Coop

2020-05-13

Hej Hans! Du kan testa att göra såsen med solroskärnor. Det är dock något som vi inte har provlagat, så du vet :) /Maja (redaktör)

Hans

2020-05-11

Om man inte vill ha jordnötssås...vad kan man blanda i istället ?

Coop

2020-05-05

Hej Marie! Den ska tas upp ur marinaden. Kycklingen kan även träs på spett om du vill. Mvh Maja (redaktör)

Marie

2020-04-29

Ska kycklingen tillagas i ugnen med marinaden eller ska den tas upp ur marinaden?

Coop

2020-04-28

Hej Malin och Emilia. Det ska vara 1 dl jordnötssmör i. Tack för era skarpa ögon. Mvh Maja (redaktör)

Malin

2020-04-26

Undrar också över jordnötssmöret?

Emilia

2020-04-22

Hur mycket jordnötssmör ska det vara i?

Liknande recept

Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kyckling med ajvarvinägrett och bulgursallad

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(30)
Kyckling satay
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 600 g kycklinginnerfilé
  • 1 tsk finhackad färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 citrongräs, finhackat
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk neutral olja
  • 3 msk valfritt socker eller flytande honung
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald koriander
  • Jordnötssås
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk finhackad ingefära
  • 1 röd chili
  • 1 msk olja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl jordnötssmör, gärna chunky
  • 200 ml kokosmjölk
  • 2 msk socker
  • 1 msk japansk soja
  • salt

Kyckling satay

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(67)

Denna thailändska favorit, så smakrik och barnvänlig. Kyckling satay med krämig jordnötssås. Recept av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom kycklingen. Vänd ner dom små kycklinginnerfileérna i marinaden. Låt stå minst 30 min men gärna över natten. Sätt ugnen på 225° grilleffekt. Tillaga kycklingen mitt i ugnen tills den är genomstekt, ca 6 min. Servera med jordnötssås.

Jordnötssås

  1. Finhacka lök, vitlök, ingefära och chili. Fräs i olja tills mjukt. Tillsätt sambal och fräs lite till. Sänk värmen och rör ner jordnötssmöret. Häll i kokosmjölk, socker och soja. Låt småputtra 3–5 min. Mixa såsen lätt. Späd ev med lite vatten. Smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-11-25

Hej Gunilla! Zeina har gjort två liknande recept som varierar lite. Detta recept har hon lämnat in till oss och båda recepten smakar gott :) /Maja, redaktör

Gunilla

2020-11-16

Det skiljer sig åt en hel del när man jämför receptet med det som Zeina har själv på sin hemsida Zeinas kitchen . Lite olika ingredienser i marinaden, tillagningstiden är 15 min inte 6 min, kycklingen ska marineras minst 1 timme inte 30 min. Hon har även en utförligare beskrivning på hur man gör. Rekommenderar att man tittar där i stället

Yvonne

2020-10-25

Såå gott! Hoppade dock över chilin i jordnötssåsen, använde bara sambal oelek.

Cajsa

2020-05-20

Väldigt gott!

Anna

2020-05-15

Gott! Även utan citrongräs som jag inte hittade- droppade i lite citron istället. Undrar bara om ni tänkt filéerna hela eller bitar vid marinad och tillagning? Jag gissade på bitar, med tanke på tillagningatiden. Om det är så, vore det kanske bra om det skrivs ut i receptet.

Coop

2020-05-13

Hej Hans! Du kan testa att göra såsen med solroskärnor. Det är dock något som vi inte har provlagat, så du vet :) /Maja (redaktör)

Hans

2020-05-11

Om man inte vill ha jordnötssås...vad kan man blanda i istället ?

Coop

2020-05-05

Hej Marie! Den ska tas upp ur marinaden. Kycklingen kan även träs på spett om du vill. Mvh Maja (redaktör)

Marie

2020-04-29

Ska kycklingen tillagas i ugnen med marinaden eller ska den tas upp ur marinaden?

Coop

2020-04-28

Hej Malin och Emilia. Det ska vara 1 dl jordnötssmör i. Tack för era skarpa ögon. Mvh Maja (redaktör)

Malin

2020-04-26

Undrar också över jordnötssmöret?

Emilia

2020-04-22

Hur mycket jordnötssmör ska det vara i?

Liknande recept

Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kyckling med ajvarvinägrett och bulgursallad

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(30)