Tacobåtar med kycklingfärs
  • Tid 20 min

Tacobåtar med kycklingfärs

3 (2 betyg)

Det här är rolig mat, det gillar barnen! Taco på ett nytt sätt, både med färs av kyckling och tacoskal formade som båtar.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g kycklingfärs, höns- eller nötfärs
  • 2 tsk neutral olja
  • 40 g fajita kryddmix eller taco kryddmix
  • 1 dl vatten
  • 8 tacoskal, mjuka eller hårda i båtform
  • 3 dl tacosås eller tacosalsa
  • 3 dl gräddfil
  • 1 kruka färsk koriander
Snabbpicklad rödlök:
  • 1 rödlök
  • 1 msk strösocker
  • 2 krm salt
  • 1 msk pressad limesaft eller vinäger
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek färsen i olja till ett smul, på hög värme under omrörning. Tillsätt kryddmixen, vatten och stek ytterligare några minuter.

Snabbpicklad rödlök:

  1. 1

    Skiva löken tunt, gärna på mandolin. Krama runt med socker och salt tills den börjar vätska sig. Tillsätt vinäger och låt stå och dra minst 5 min.

  2. 2

    Värm tacotubsen enligt anvisning på förpackningen. Servera med färsen, rödlöken, salsa, gräddfil och koriander.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar