Kycklingspett med kryddig dipp
  • Tid 50 min

Kycklingspett med kryddig dipp

3.33 (3 betyg)

Smart plockmat med smak av saffran och honung.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 0.5 g saffran
  • 1 liten citron, pressad saft
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 8 st träspett
Dipp:
  • 2 dl gräddfil
  • 25 g dippmix, t ex tortilla eller texas
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Låt träspetten ligga i blöt någon timme.
    Dela varje kycklingfilé på längden i ca 4 strimlor.
    Blanda saffran, citronsaft, honung, salt och peppar i en skål och lägg ner kycklingstrimlorna så att de marineras väl.
    Låt stå och dra ca 30 minuter.
    Trä upp kycklingen på spetten och grilla dem 2 - 3 minuter på varje sida.
    Blanda dippkryddorna med gräddfilen och servera till kycklingspetten med eventuellt ris och en sallad.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar