Kryddig plommonkyckling
  • Tid 40 min + tid att marinera

Kryddig plommonkyckling

0 (0 betyg)

Plommonsöt och sojasalt! Riktigt, riktigt god kombination. Hugg in!

  • Tillagningstid 40 min + tid att marinera
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg kycklingben
  • 1 tsk salt
Marinad/Glaze
  • 2 stora vitlöksklyftor, rivna
  • 1 dl sweet chilisås
  • 2 dl plommon- eller körsbärs marmelad
  • 1 dl hoisinsås
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk lökpulver
  • 2 krm malda nejlikor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg kycklingen i en plastpåse och häll i 2/3 av marinaden. (Spara 1/3 som sås till serveringen). Vänd runt ordentligt och låt marinera i kylen minst 4 tim men gärna längre.

  2. 2

    Salta kycklingen och grilla över inte alltför het glöd. Snurra benen ofta och pensla med mer marinad under grilltiden. De måste grillas tills helt genomstekta med en innertemperatur på 70°, 25–30 min.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Man kan hoppa över momentet med marinering och bara krydda kycklingen med salt och peppar och istället använda marinaden som glaze vid grillningen. Smaksättningen är även god till grillad lök eller förkokt rotselleri.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar