Kryddig plommonkyckling

Kryddig plommonkyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Plommonsöt och sojasalt! Riktigt, riktigt god kombination. Hugg in!

Tillagningstid: 40 min + tid att marinera
4 portioner
  • 1 kg kycklingben
  • 1 tsk salt
  • Marinad/Glaze
  • 2 stora vitlöksklyftor, rivna
  • 1 dl sweet chilisås
  • 2 dl plommon- eller körsbärs marmelad
  • 1 dl hoisinsås
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk lökpulver
  • 2 krm malda nejlikor

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg kycklingen i en plastpåse och häll i 2/3 av marinaden. (Spara 1/3 som sås till serveringen). Vänd runt ordentligt och låt marinera i kylen minst 4 tim men gärna längre.
  2. Salta kycklingen och grilla över inte alltför het glöd. Snurra benen ofta och pensla med mer marinad under grilltiden. De måste grillas tills helt genomstekta med en innertemperatur på 70°, 25–30 min.

Tips

Man kan hoppa över momentet med marinering och bara krydda kycklingen med salt och peppar och istället använda marinaden som glaze vid grillningen. Smaksättningen är även god till grillad lök eller förkokt rotselleri.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kryddig plommonkyckling
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg kycklingben
  • 1 tsk salt
  • Marinad/Glaze
  • 2 stora vitlöksklyftor, rivna
  • 1 dl sweet chilisås
  • 2 dl plommon- eller körsbärs marmelad
  • 1 dl hoisinsås
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk lökpulver
  • 2 krm malda nejlikor

Kryddig plommonkyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Plommonsöt och sojasalt! Riktigt, riktigt god kombination. Hugg in!

Tillagningstid: 40 min + tid att marinera
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg kycklingen i en plastpåse och häll i 2/3 av marinaden. (Spara 1/3 som sås till serveringen). Vänd runt ordentligt och låt marinera i kylen minst 4 tim men gärna längre.
  2. Salta kycklingen och grilla över inte alltför het glöd. Snurra benen ofta och pensla med mer marinad under grilltiden. De måste grillas tills helt genomstekta med en innertemperatur på 70°, 25–30 min.

Tips

Man kan hoppa över momentet med marinering och bara krydda kycklingen med salt och peppar och istället använda marinaden som glaze vid grillningen. Smaksättningen är även god till grillad lök eller förkokt rotselleri.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!