Pulled chicken med mangosalsa
  • Tid 15 min + 1,5 tim i ugn
  • Ugn 175º

Pulled chicken med mangosalsa

4.12 (8 betyg)

Visst tar kycklingen lite tid i ugnen. Men det måste ta tid om det ska bli pulled chicken. Och den är väl värd sin väntan! Här serveras det kryddiga, möra kycklingköttet i små tortillabröd med en härlig mangosalsa.

  • Tillagningstid 15 min + 1,5 tim i ugn
  • Ingredienser 19
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 hel kyckling
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk cayennepeppar eller chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
Mangosalsa:
  • 2 grillade paprikor, på burk
  • 225 g tinad, fryst mango
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 0.5 kruka koriander, hackad
  • 0.5 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk flytande honung
  • salt
Till servering:
  • 1 paket tortillabröd, mini
  • 2 dl gräddfil
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela kycklingen i fyra delar och skär bort ryggraden. Blanda alla torra kryddor och gnid in kycklingbitarna med blandningen. Lägg i en ugnssäker gryta med lock tillsammans med krossade vitlöksklyftor, vatten och smulad buljongtärning. Lägg på locket och tillred i nedre delen av ugnen 1 ½ timme, köttet ska lossna lätt från benen. För krispigare yta, sätt på grillen på ugnen och ta bort locket de sista 5 min.

Mangosalsa:

  1. 1

    Skär paprikan i mindre bitar och blanda med mango, lök, koriander och lime. Smaka av med honung och salt.

  2. 2

    Dra loss kycklingköttet med två gafflar så det trådar sig. Stek tortillabröden i torr stekpanna så de får lite färg. Servera kycklingen och salsan i tortillabröden och rulla ihop. Toppa ev med gräddfil.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gott att servera även i hårda eller mjuka tacobåtar.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Britta

    Mycket god rätt