Prosciuttolindad halloumi med örtolja och sparris
  • Tid 20 min

Prosciuttolindad halloumi med örtolja och sparris

3.5 (2 betyg)

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 bufféportioner
  • 0.5 dl hackad basilika
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 halloumi (200 g)
  • 6 skivor prosciutto eller liknande lufttorkad skinka
  • olivolja till pensling
  • 1 knippe grön sparris (250 g)
  • 1 tsk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mixa basilika med olja tills oljan har en grön, fin färg. Blanda med vinäger.

  2. 2

    Dela eller skär halloumin i 6 avlånga bitar. Linda skinka runt ostbitarna. Pensla med olja och grilla till fin färg runt om. Grilla sparrisen runt om 2-3 min. Lägg upp allt på fat och ringla över örtoljan vid servering. Strö flingsalt på sparrisen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar