Grillad avokado- och baconsallad
Grillad avokado- och baconsallad
  • Tid 40 min

Grillad avokado- och baconsallad

0 (0 betyg)

Avokado är mångas favorit. Behåll skalet på och grilla som klyftor.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 1 rosésallad
  • 1 endive
  • 2 avokador i klyftor
  • 4 skivor ljust bröd
  • 2 msk olivolja
  • 240 g grillbacon eller vanligt bacon
  • 150 g små kvisttomater
  • 1 krispsallad
  • flingsalt och svartpeppar
Senapsdressing
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl majonnäs
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 liten vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk honung
  • 1 msk vatten
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt. Skär rosésalladen i klyftor (genom roten så att bladen håller ihop) och dela endiverna på längden. Skär avokadon i fyra klyftor med skalet kvar. Pensla bröden med olja.

  2. 2

    Grilla bacon och brödskivor till fin färg och bryt sedan i mindre bitar. Grilla tomaterna tills de börjar spricka. Grilla avokadon, rosésalladen och endiven hastigt.

  3. 3

    Fördela allt grillat tillsammans med krispsalladen på ett fat och krydda med salt och nymalen peppar. Servera med dressingen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar