Grillad avokado- och baconsallad

Grillad avokado- och baconsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Avokado är mångas favorit. Behåll skalet på och grilla som klyftor.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
  • 1 rosésallad
  • 1 endive
  • 2 avokador i klyftor
  • 4 skivor ljust bröd
  • 2 msk olivolja
  • 240 g grillbacon eller vanligt bacon
  • 150 g små kvisttomater
  • 1 krispsallad
  • flingsalt och svartpeppar
  • Senapsdressing
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl majonnäs
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 liten vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk honung
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Vispa ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt. Skär rosésalladen i klyftor (genom roten så att bladen håller ihop) och dela endiverna på längden. Skär avokadon i fyra klyftor med skalet kvar. Pensla bröden med olja.
  2. Grilla bacon och brödskivor till fin färg och bryt sedan i mindre bitar. Grilla tomaterna tills de börjar spricka. Grilla avokadon, rosésalladen och endiven hastigt.
  3. Fördela allt grillat tillsammans med krispsalladen på ett fat och krydda med salt och nymalen peppar. Servera med dressingen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillad avokado- och baconsallad
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 rosésallad
  • 1 endive
  • 2 avokador i klyftor
  • 4 skivor ljust bröd
  • 2 msk olivolja
  • 240 g grillbacon eller vanligt bacon
  • 150 g små kvisttomater
  • 1 krispsallad
  • flingsalt och svartpeppar
  • Senapsdressing
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl majonnäs
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 liten vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk honung
  • 1 msk vatten

Grillad avokado- och baconsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Avokado är mångas favorit. Behåll skalet på och grilla som klyftor.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner

Gör så här

  1. Vispa ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt. Skär rosésalladen i klyftor (genom roten så att bladen håller ihop) och dela endiverna på längden. Skär avokadon i fyra klyftor med skalet kvar. Pensla bröden med olja.
  2. Grilla bacon och brödskivor till fin färg och bryt sedan i mindre bitar. Grilla tomaterna tills de börjar spricka. Grilla avokadon, rosésalladen och endiven hastigt.
  3. Fördela allt grillat tillsammans med krispsalladen på ett fat och krydda med salt och nymalen peppar. Servera med dressingen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!