
Persiljeskinka
Betyg (1-5):
En örtig terrine passar utmärkt som förrätt till din middag.
Tillagningstid: 1 dygn 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 gelatinblad
- 600 g kokt skinka, t ex julskinka
- 100 g grovhackad bladpersilja
- 3 dl buljong, från skinkkoket eller kycklingbuljong
- Spenatsallad:
- 50 g späd färsk spenat
- 1 tärnat äpple
- 2 msk vinäger
- 2 msk olivolja
- peppar
- salt
Gör så här
Persiljeskinka
- Blötlägg gelatinbladen 10 minuter i kallt vatten. Skär skinkan fri från fett. Skär i 1 cm stora tärningar. Hacka persiljan grovt. Blanda köttet och persiljan och lägg i en form som precis rymmer köttet. Krama ur gelatinet och låt det smälta i 3 dl av buljongen. Häll buljongen över köttet. Placera en tyngd på köttblandningen, så att den kommer i press. Låt stå 24 timmar i kylen.
Spenatsallad
- Skölj spenaten. Vänd spenat och äppeltärning-arna i vinäger och olivolja. Smaksätt med salt och svartpeppar. Stjälp upp terrinen och skär den i bitar. Servera den tillsammans med spenatsalladen.
Persiljeskinka
Betyg (1-5):
En örtig terrine passar utmärkt som förrätt till din middag.
Tillagningstid: 1 dygn 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
Persiljeskinka
- Blötlägg gelatinbladen 10 minuter i kallt vatten. Skär skinkan fri från fett. Skär i 1 cm stora tärningar. Hacka persiljan grovt. Blanda köttet och persiljan och lägg i en form som precis rymmer köttet. Krama ur gelatinet och låt det smälta i 3 dl av buljongen. Häll buljongen över köttet. Placera en tyngd på köttblandningen, så att den kommer i press. Låt stå 24 timmar i kylen.
Spenatsallad
- Skölj spenaten. Vänd spenat och äppeltärning-arna i vinäger och olivolja. Smaksätt med salt och svartpeppar. Stjälp upp terrinen och skär den i bitar. Servera den tillsammans med spenatsalladen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!