Persiljeskinka

Persiljeskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

En örtig terrine passar utmärkt som förrätt till din middag.

Tillagningstid: 1 dygn 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 gelatinblad
  • 600 g kokt skinka, t ex julskinka
  • 100 g grovhackad bladpersilja
  • 3 dl buljong, från skinkkoket eller kycklingbuljong
  • Spenatsallad:
  • 50 g späd färsk spenat
  • 1 tärnat äpple
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • peppar
  • salt

Gör så här

Persiljeskinka

  1. Blötlägg gelatinbladen 10 minuter i kallt vatten. Skär skinkan fri från fett. Skär i 1 cm stora tärningar. Hacka persiljan grovt. Blanda köttet och persiljan och lägg i en form som precis rymmer köttet. Krama ur gelatinet och låt det smälta i 3 dl av buljongen. Häll buljongen över köttet. Placera en tyngd på köttblandningen, så att den kommer i press. Låt stå 24 timmar i kylen.

Spenatsallad

  1. Skölj spenaten. Vänd spenat och äppeltärning-arna i vinäger och olivolja. Smaksätt med salt och svartpeppar. Stjälp upp terrinen och skär den i bitar. Servera den tillsammans med spenatsalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Tonfiskspett

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Sweet corn kachumbari

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Caesarsallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kall gazpacho

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Grillad grilloumimacka

Betyg
Betyg
(4)
Persiljeskinka
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 gelatinblad
  • 600 g kokt skinka, t ex julskinka
  • 100 g grovhackad bladpersilja
  • 3 dl buljong, från skinkkoket eller kycklingbuljong
  • Spenatsallad:
  • 50 g späd färsk spenat
  • 1 tärnat äpple
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • peppar
  • salt

Persiljeskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

En örtig terrine passar utmärkt som förrätt till din middag.

Tillagningstid: 1 dygn 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Persiljeskinka

  1. Blötlägg gelatinbladen 10 minuter i kallt vatten. Skär skinkan fri från fett. Skär i 1 cm stora tärningar. Hacka persiljan grovt. Blanda köttet och persiljan och lägg i en form som precis rymmer köttet. Krama ur gelatinet och låt det smälta i 3 dl av buljongen. Häll buljongen över köttet. Placera en tyngd på köttblandningen, så att den kommer i press. Låt stå 24 timmar i kylen.

Spenatsallad

  1. Skölj spenaten. Vänd spenat och äppeltärning-arna i vinäger och olivolja. Smaksätt med salt och svartpeppar. Stjälp upp terrinen och skär den i bitar. Servera den tillsammans med spenatsalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Tonfiskspett

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Sweet corn kachumbari

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Caesarsallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kall gazpacho

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Grillad grilloumimacka

Betyg
Betyg
(4)