Persiljeskinka

Persiljeskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

En örtig terrine passar utmärkt som förrätt till din middag.

Tillagningstid: 1 dygn 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 gelatinblad
  • 600 g kokt skinka, t ex julskinka
  • 100 g grovhackad bladpersilja
  • 3 dl buljong, från skinkkoket eller kycklingbuljong
  • Spenatsallad:
  • 50 g späd färsk spenat
  • 1 tärnat äpple
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • peppar
  • salt

Gör så här

Persiljeskinka

  1. Blötlägg gelatinbladen 10 minuter i kallt vatten. Skär skinkan fri från fett. Skär i 1 cm stora tärningar. Hacka persiljan grovt. Blanda köttet och persiljan och lägg i en form som precis rymmer köttet. Krama ur gelatinet och låt det smälta i 3 dl av buljongen. Häll buljongen över köttet. Placera en tyngd på köttblandningen, så att den kommer i press. Låt stå 24 timmar i kylen.

Spenatsallad

  1. Skölj spenaten. Vänd spenat och äppeltärning-arna i vinäger och olivolja. Smaksätt med salt och svartpeppar. Stjälp upp terrinen och skär den i bitar. Servera den tillsammans med spenatsalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Persiljeskinka
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 gelatinblad
  • 600 g kokt skinka, t ex julskinka
  • 100 g grovhackad bladpersilja
  • 3 dl buljong, från skinkkoket eller kycklingbuljong
  • Spenatsallad:
  • 50 g späd färsk spenat
  • 1 tärnat äpple
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • peppar
  • salt

Persiljeskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

En örtig terrine passar utmärkt som förrätt till din middag.

Tillagningstid: 1 dygn 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Persiljeskinka

  1. Blötlägg gelatinbladen 10 minuter i kallt vatten. Skär skinkan fri från fett. Skär i 1 cm stora tärningar. Hacka persiljan grovt. Blanda köttet och persiljan och lägg i en form som precis rymmer köttet. Krama ur gelatinet och låt det smälta i 3 dl av buljongen. Häll buljongen över köttet. Placera en tyngd på köttblandningen, så att den kommer i press. Låt stå 24 timmar i kylen.

Spenatsallad

  1. Skölj spenaten. Vänd spenat och äppeltärning-arna i vinäger och olivolja. Smaksätt med salt och svartpeppar. Stjälp upp terrinen och skär den i bitar. Servera den tillsammans med spenatsalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!