Ugnsbakade körsbärstomater med kapris och ströbröd
  • Tid 10 min + 2 tim i ugnen
  • Ugn 120°

Ugnsbakade körsbärstomater med kapris och ströbröd

5 (2 betyg)

Servera tomaterna med lite oliver och chark före grillningen eller som ett ljuvligt inslag i en plockbuffé. Recept av Fernando Di Luca.

  • Tillagningstid 10 min + 2 tim i ugnen
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 120°

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g körsbärstomat på kvist
  • 4 msk kapris
  • 4 msk hackad oregano
  • 3 msk ströbröd
  • 4 msk olivolja + 1 msk
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymald svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 120°. Dela tomaterna och lägg med snittytan upp i en ugnsform eller på en plåt med bakplåtspapper. Blanda kapris, oregano och ströbröd med 4 msk av olivoljan.

  2. 2

    Ringla över resten av oljan på tomaterna och strö över socker, salt och peppar. Skeda på kaprisröran och tillaga mitt i ugnen ca 2 timmar.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar