Grillad bruschetta med tomat och aubergine
  • Tid 20 min

Grillad bruschetta med tomat och aubergine

2.67 (3 betyg)

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
Tomatsallad:
  • 5 tärnade tomater ca 400 g
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 1 pressad vitlöksklyfta ev mer
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
Aubergine:
  • 1 aubergine
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 brödskivor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ihop tomaterna med lök, vitlök och olivolja, smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Skiva auberginen i 1 cm skivor på längden och strö över salt. Blanda olja och vitlök i en skål.

  3. 3

    Pensla eller doppa aubergineskivorna och bröden i oljan. Grilla aubergineskivorna på båda sidorna tills de är mjuka.

  4. 4

    Grilla bröden så de är något varma och fått fin grillyta.Toppa bröden med grillad aubergine och tomatsallad.

  5. 5

    Servera som förrätt med lufttorkad skinka eller som tillbehör till din flankstek (se recept på nästa sida).

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Smaksätt tomatsalladen med 0,5 dl finhackad basilika.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar