Tilltugg med cocktailtomat eller  krabbmousse
  • Tid 10 min

Tilltugg med cocktailtomat eller krabbmousse

4 (1 betyg)

Två varianter på tilltugg som kompletterar varandra väldigt bra. Ett med kryddig färkost, det andra med mild mozarella.

  • Tillagningstid 10 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

10 portioner
Med cocktailtomater:
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 0.5 krm socker
  • 125 g mozzarella
  • 1 dl basilikablad
Med krabbmousse:
  • 340 g salladskrabba på burk
  • 1 dl färskost
  • 2 msk finhackad röd lök
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 st tunt skivad baguette
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Med cocktailtomater

  1. 1

    Dela tomaterna, salta, peppra, sockra snittytan lite. Lägg ihop halvorna med en skiva mozzarella och ett basilikablad mellan. Fäst med i en cocktailpinne.

Med krabbmousse

  1. 1

    Låt krabban rinna i en sil, tryck med en sked så att den blir torr. Blanda den sedan med resten av ingredienserna. Forma små bollar och lägg på brödskivorna. Garnera med gräslök.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Eva Gyllin

    Härligt recept! Jag pressade lite lime i också så fick moussen en härligt frisk smak.