
Tilltugg med cocktailtomat eller krabbmousse
Betyg (1-5):
Två varianter på tilltugg som kompletterar varandra väldigt bra. Ett med kryddig färkost, det andra med mild mozarella.
Tillagningstid: 10 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Med cocktailtomater:
- 250 g cocktailtomater
- 0.5 krm svartpeppar
- 0.5 krm socker
- 125 g mozzarella
- 1 dl basilikablad
- 1 krm salt
- Med krabbmousse:
- 340 g salladskrabba på burk
- 1 dl färskost
- 2 msk finhackad röd lök
- 2 msk finhackad gräslök
- 0.5 krm kajennpeppar
- 0.5 krm vitpeppar
- 1 st tunt skivad baguette
- 1 krm salt
Gör så här
Med cocktailtomater
- Dela tomaterna, salta, peppra, sockra snittytan lite. Lägg ihop halvorna med en skiva mozzarella och ett basilikablad mellan. Fäst med i en cocktailpinne.
Med krabbmousse
- Låt krabban rinna i en sil, tryck med en sked så att den blir torr. Blanda den sedan med resten av ingredienserna. Forma små bollar och lägg på brödskivorna. Garnera med gräslök.
Tilltugg med cocktailtomat eller krabbmousse
Betyg (1-5):
Två varianter på tilltugg som kompletterar varandra väldigt bra. Ett med kryddig färkost, det andra med mild mozarella.
Tillagningstid: 10 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
Med cocktailtomater
- Dela tomaterna, salta, peppra, sockra snittytan lite. Lägg ihop halvorna med en skiva mozzarella och ett basilikablad mellan. Fäst med i en cocktailpinne.
Med krabbmousse
- Låt krabban rinna i en sil, tryck med en sked så att den blir torr. Blanda den sedan med resten av ingredienserna. Forma små bollar och lägg på brödskivorna. Garnera med gräslök.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-08-21
Härligt recept! Jag pressade lite lime i också så fick moussen en härligt frisk smak.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Eva Gyllin
2012-08-21
Härligt recept! Jag pressade lite lime i också så fick moussen en härligt frisk smak.