Grillad bruschetta med aubergine

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 aubergine
  • olivolja
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 kruka basilika, hackad
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär auberginen i 1 cm skivor och lägg på en skärbräda. Strö över salt och låt stå ca 10 min. Grilla skivorna tills de är mjuka. Lägg på ett fat och ringla över olivolja. Pensla bröden med olivolja och grilla dem gyllene på båda sidorna.
  2. Tärna och vänd runt tomaterna med vitlök, olivolja, hackad basilika och smaka av med salt. Toppa bröden med aubergineskivor och tomatsallad.

Tips

Servera som förrätt eller som en del av er grillmiddag.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 0.5 aubergine
  • olivolja
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 kruka basilika, hackad
  • 0.5 tsk salt

Grillad bruschetta med aubergine

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär auberginen i 1 cm skivor och lägg på en skärbräda. Strö över salt och låt stå ca 10 min. Grilla skivorna tills de är mjuka. Lägg på ett fat och ringla över olivolja. Pensla bröden med olivolja och grilla dem gyllene på båda sidorna.
  2. Tärna och vänd runt tomaterna med vitlök, olivolja, hackad basilika och smaka av med salt. Toppa bröden med aubergineskivor och tomatsallad.

Tips

Servera som förrätt eller som en del av er grillmiddag.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)