Avokadomousse med chiliräkor

Avokadomousse med chiliräkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(86)

En spännande förrätt där mousse med avokado, kokosmjölk och lime får sällskap av heta chiliräkor med koriander.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
  • 3 små avokador
  • 0.5 dl kokosmjölk
  • 1 msk pressad limesaft
  • salt
  • Chiliräkor:
  • 100 g skalade räkor
  • 0.5 finhackad röd chili
  • 0.5 kruka koriander, hackad
  • 1 lime, finrivet skal och saft

Gör så här

  1. Gröp ur avokadorna med en sked. Skeda upp det som har fast konsistens i kokosmjölksburken (inte kokosvattnet, det kan sparas och användas i en gryta eller smoothie).
  2. Mixa avokado, kokos och limesaft till en mousse. Smaka av med salt. Fördela i 4 små glas.
  3. Vänd ihop räkorna med chili, koriander, finrivet limeskal (endast det gröna) och limesaft.
  4. Toppa moussen med de heta räkorna och servera som drinktilltugg eller förrätt.

Tips

Moussen kan förberedas samma dag men täck noga med plastfolie så att den inte mörknar.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2019-09-27

Riktigt gott!

Pelle

2015-12-31

Räkorna blir helt okej....snåla inte med chilin men avacadomosen är inte god enligt receptet.

Avokadomousse med chiliräkor
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 små avokador
  • 0.5 dl kokosmjölk
  • 1 msk pressad limesaft
  • salt
  • Chiliräkor:
  • 100 g skalade räkor
  • 0.5 finhackad röd chili
  • 0.5 kruka koriander, hackad
  • 1 lime, finrivet skal och saft

Avokadomousse med chiliräkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(86)

En spännande förrätt där mousse med avokado, kokosmjölk och lime får sällskap av heta chiliräkor med koriander.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner

Gör så här

  1. Gröp ur avokadorna med en sked. Skeda upp det som har fast konsistens i kokosmjölksburken (inte kokosvattnet, det kan sparas och användas i en gryta eller smoothie).
  2. Mixa avokado, kokos och limesaft till en mousse. Smaka av med salt. Fördela i 4 små glas.
  3. Vänd ihop räkorna med chili, koriander, finrivet limeskal (endast det gröna) och limesaft.
  4. Toppa moussen med de heta räkorna och servera som drinktilltugg eller förrätt.

Tips

Moussen kan förberedas samma dag men täck noga med plastfolie så att den inte mörknar.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2019-09-27

Riktigt gott!

Pelle

2015-12-31

Räkorna blir helt okej....snåla inte med chilin men avacadomosen är inte god enligt receptet.