Räksalsa i tacotubs

Räksalsa i tacotubs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Fyll små taco tubs med en god räksalsa! Söt mango, krispig gurka, koriander, chili och lime blandat med räkorna gör att man vill äta många av de söta små tacofaten.

Tillagningstid: 20 min
14 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 förpackning mini taco tub
  • 1 dl majonnäs
  • Räksalsa:
  • 320 g skalade räkor
  • 0.5 liten gurka
  • 1 ätmogen mango
  • 1 dl finhackad koriander, även stjälkarna
  • 0.5 dl finskuren gräslök
  • 2 tsk chili paste
  • 1 stor lime, finrivet skal och saft
  • salt
  • Dryckestips:
  • Somersby sparkling rosé alkoholfri

Gör så här

  1. Låt räkorna rinna av om de legat i lag. Skala och dela gurkan på längden. Gröp ur kärnorna med en sked och tärna gurkan fint. Skala, kärna ur och skär mangon i lika små bitar.
  2. Vänd varsamt ihop alla ingredienser och smaka av med limeskal (endast det gröna), limesaft och salt. Skeda upp salsan i tacoskalen, skeda på en klick majonnäs och garnera ev med koriander. Servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Räksalsa i tacotubs
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 förpackning mini taco tub
  • 1 dl majonnäs
  • Räksalsa:
  • 320 g skalade räkor
  • 0.5 liten gurka
  • 1 ätmogen mango
  • 1 dl finhackad koriander, även stjälkarna
  • 0.5 dl finskuren gräslök
  • 2 tsk chili paste
  • 1 stor lime, finrivet skal och saft
  • salt
  • Dryckestips:
  • Somersby sparkling rosé alkoholfri

Räksalsa i tacotubs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Fyll små taco tubs med en god räksalsa! Söt mango, krispig gurka, koriander, chili och lime blandat med räkorna gör att man vill äta många av de söta små tacofaten.

Tillagningstid: 20 min
14 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt räkorna rinna av om de legat i lag. Skala och dela gurkan på längden. Gröp ur kärnorna med en sked och tärna gurkan fint. Skala, kärna ur och skär mangon i lika små bitar.
  2. Vänd varsamt ihop alla ingredienser och smaka av med limeskal (endast det gröna), limesaft och salt. Skeda upp salsan i tacoskalen, skeda på en klick majonnäs och garnera ev med koriander. Servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!