Medelhavsinspirerad tapas
  • Tid 10 min

Medelhavsinspirerad tapas

3.1 (39 betyg)

  • Tillagningstid 10 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 20 skalade räkor
  • 1 msk söt chilisås
  • 12 grovt skurna champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk hovmästarsås
  • 100 g skivad salami och/eller lufttorkad skinka
  • 12 oliver
  • 8 marinerade salladskapris
  • 100 g fetaost eller chèvre, i bitar
  • 8 cocktailtomater
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lite småplock att samlas omkring före kräftorna. Det mesta kan köpas färdigt och mängderna kan lätt ökas, om man blir fler.

  2. 2

    Trä upp räkorna på små spett och pensla med lite chilisås. Stek först champinjonerna och sedan spetten i lite fett och låt dem kallna. Blanda gräddfil och hovmästarsås i en skål.

Servering

Arrangera ingredienserna på ett stort fat och bjud skivor av baguetter eller grissini till.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Olle

    Inte speciellt bra. Att steka penslade räkor......hmmmm. Mycket skrik för lite ull.