
Räkdipp med chips
Betyg (1-5):
Kungsräkorna gör det här till en riktigt lyxig och läcker förrätt.
Tillagningstid: 10 min + tid att marinera
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g frysta kungsräkor, tinade (MSC-märkta)
- 3 vitlöksklyftor,finhackade
- 1 msk sambal oelek
- 2 msk olivolja
- 2 msk smör
- 1 dl grovhackad färsk koriander
- 3 msk crème fraiche
- 0.5 röd chili, urkärnad och finhackad
- 1 msk pressad citronsaft
- salt, peppar
- Till servering
- chips, tex lyxiga tryffelchips eller nystekt toast
Gör så här
- Skala räkorna. Blanda räkor, vitlök, sambal oelek och olivolja i en bunke. Täck med plast och låt marinera minst 2 timmar i kylskåp, eller över natten.
- Hetta upp en stekpanna och klicka i smöret. Lägg i räkorna och stek ca 2 min, tills de är genomstekta.
- Låt kallna. Hacka räkorna grovt. Vänd runt med koriander, crème fraiche och ev mer chili. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera med chips.
- (Förbered gärna, men låt röran stå framme en stund vid servering så att den inte är kylskåpskall.)
Räkdipp med chips
Betyg (1-5):
Kungsräkorna gör det här till en riktigt lyxig och läcker förrätt.
Tillagningstid: 10 min + tid att marinera
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skala räkorna. Blanda räkor, vitlök, sambal oelek och olivolja i en bunke. Täck med plast och låt marinera minst 2 timmar i kylskåp, eller över natten.
- Hetta upp en stekpanna och klicka i smöret. Lägg i räkorna och stek ca 2 min, tills de är genomstekta.
- Låt kallna. Hacka räkorna grovt. Vänd runt med koriander, crème fraiche och ev mer chili. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera med chips.
- (Förbered gärna, men låt röran stå framme en stund vid servering så att den inte är kylskåpskall.)
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2017-01-02
Detta var supergott och perfekt förrätt MEN det blir lite lite för 6 personer... nästa gång gör jag nog lite mer
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Emma
2017-01-02
Detta var supergott och perfekt förrätt MEN det blir lite lite för 6 personer... nästa gång gör jag nog lite mer