Räkdipp med chips
  • Tid 10 min + tid att marinera

Räkdipp med chips

4.29 (7 betyg)

Kungsräkorna gör det här till en riktigt lyxig och läcker förrätt.

  • Tillagningstid 10 min + tid att marinera
  • Ingredienser 11

Ingredienser

6 portioner
  • 600 g Frysta kungsräkor, tinade (MSC-märkta)
  • 3 vitlöksklyftor,finhackade
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 dl grovhackad färsk koriander
  • 3 msk crème fraiche
  • 0.5 röd chili, urkärnad och finhackad
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt, peppar
Till servering
  • chips, tex lyxiga tryffelchips eller nystekt toast
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala räkorna. Blanda räkor, vitlök, sambal oelek och olivolja i en bunke. Täck med plast och låt marinera minst 2 timmar i kylskåp, eller över natten.

  2. 2

    Hetta upp en stekpanna och klicka i smöret. Lägg i räkorna och stek ca 2 min, tills de är genomstekta.

  3. 3

    Låt kallna. Hacka räkorna grovt. Vänd runt med koriander, crème fraiche och ev mer chili. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera med chips.

  4. 4

    (Förbered gärna, men låt röran stå framme en stund vid servering så att den inte är kylskåpskall.)

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Emma

    Detta var supergott och perfekt förrätt MEN det blir lite lite för 6 personer... nästa gång gör jag nog lite mer