Asiatisk skaldjursröra på endivesallad

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

En vacker och god förrätt eller rätt för buffébordet med smak från Asien.

Tillagningstid: 15 minuter
10 portioner
  • 240 g skalade räkor
  • 140 g avrunna kräftstjärtar
  • 1 dl finhackad purjolök (cirka 10 cm)
  • 1 urkärnad, hackad chili (för starkare smak, spara hälften av kärnorna)
  • 1 skalat, fint tärnat grönt äpple
  • 10 endive blad
  • Sås:
  • 1 dl majonnäs
  • 1.5 dl yoghurt (10%)
  • 1 dl koriander (spara några blad till garnering)
  • 1 delad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg räkor, kräftstjärtar, purjolök, chili och äpple i en bunke.

Sås

  1. Mixa ingredienserna till såsen och blanda med skaldjursröran.
  2. Lägg endivebladen på ett fat, klicka på skaldjursröran och garnera med hackade korianderblad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hugo

2014-02-01

Väldigt gott, vi åt den med köttfärs.

Sara Larson

2013-10-04

Kul förrätt, var uppskattad

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 240 g skalade räkor
  • 140 g avrunna kräftstjärtar
  • 1 dl finhackad purjolök (cirka 10 cm)
  • 1 urkärnad, hackad chili (för starkare smak, spara hälften av kärnorna)
  • 1 skalat, fint tärnat grönt äpple
  • 10 endive blad
  • Sås:
  • 1 dl majonnäs
  • 1.5 dl yoghurt (10%)
  • 1 dl koriander (spara några blad till garnering)
  • 1 delad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

En vacker och god förrätt eller rätt för buffébordet med smak från Asien.

Tillagningstid: 15 minuter
10 portioner

Gör så här

  1. Lägg räkor, kräftstjärtar, purjolök, chili och äpple i en bunke.

Sås

  1. Mixa ingredienserna till såsen och blanda med skaldjursröran.
  2. Lägg endivebladen på ett fat, klicka på skaldjursröran och garnera med hackade korianderblad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hugo

2014-02-01

Väldigt gott, vi åt den med köttfärs.

Sara Larson

2013-10-04

Kul förrätt, var uppskattad