Kolonifat med persiljepesto

Kolonifat med persiljepesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Nyskördat i sällskap med en örtig röra. En primörfest att njuta av!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 skalade morötter
  • 2 skalade palsternackor, i stavar
  • 2 msk olivolja
  • 8 färska, skalade vitlöksklyftor
  • 1 dl mandel
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 gurka, i stavar
  • 7 rädisor
  • 250 g körsbärstomater
  • Persiljepesto:
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 2 dl olivolja
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 dl rostade solroskärnor
  • 3 dl riven parmesan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 skalade vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Stek morötter och palsternacka i olivolja tills de är gyllenbruna. Lyft upp grönsakerna och lägg ner mandel, vitlök och salt i pannan och stek några minuter. Lägg upp rotsaker tillsammans med rädisor, gurka, tomater, mandlar och vitlök på ett fat.
  2. Mixa samman alla ingredienser till persiljepeston i en mixer. Lägg upp i en skål och servera till grönsakerna. Servera som tilltugg eller som en plockförrätt.
  3. Servera som tilltugg eller som en plockförrätt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Avokadomousse med chiliräkor

Betyg
Betyg
(86)
Spara recept

Räkceviche – Virgin Mary Style

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Insalata caprese

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad blomkål med jordnötssås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grillad bruschetta med aubergine

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Körsbärstomater bakade i ugn med örter och parmesanost

Betyg
Betyg
(19)
Kolonifat med persiljepesto
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 7 skalade morötter
  • 2 skalade palsternackor, i stavar
  • 2 msk olivolja
  • 8 färska, skalade vitlöksklyftor
  • 1 dl mandel
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 gurka, i stavar
  • 7 rädisor
  • 250 g körsbärstomater
  • Persiljepesto:
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 2 dl olivolja
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 dl rostade solroskärnor
  • 3 dl riven parmesan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 skalade vitlöksklyftor

Kolonifat med persiljepesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Nyskördat i sällskap med en örtig röra. En primörfest att njuta av!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek morötter och palsternacka i olivolja tills de är gyllenbruna. Lyft upp grönsakerna och lägg ner mandel, vitlök och salt i pannan och stek några minuter. Lägg upp rotsaker tillsammans med rädisor, gurka, tomater, mandlar och vitlök på ett fat.
  2. Mixa samman alla ingredienser till persiljepeston i en mixer. Lägg upp i en skål och servera till grönsakerna. Servera som tilltugg eller som en plockförrätt.
  3. Servera som tilltugg eller som en plockförrätt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Avokadomousse med chiliräkor

Betyg
Betyg
(86)
Spara recept

Räkceviche – Virgin Mary Style

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Insalata caprese

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad blomkål med jordnötssås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grillad bruschetta med aubergine

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Körsbärstomater bakade i ugn med örter och parmesanost

Betyg
Betyg
(19)