Vårrullar i ugn

Vårrullar i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(66)

Krispiga vårrullar i ugn med filodeg, grönsaker, dippsås och mynta. Asiatisk klassiker till buffé eller tilltugg. Enkla att förbereda och göra stor mängd av.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
15 stycken
  • 4 ark filodeg
  • 0.5 dl olja till gräddningen
  • 1 tsk flingsalt (efter smak)
  • Fyllning:
  • 1 msk olja
  • 2 hackade vårlökar
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1.5 msk skalad, riven, färsk ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 5 dl böngroddar
  • 150 g grovrivna morötter
  • 2 tsk fisksås
  • Dippsås:
  • 2 msk risvinäger
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk fisksås
  • Till servering:
  • 400 g hela blad isbergssallad
  • 2 färsk mynta i hela kvistar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs alla ingredienser till fyllningen. Fräs grönsaksröran några minuter. Vik ut filodegsarken i en hög och skär dem i fyra korta remsor från långsidan. Lägg 1-2 matskedar fyllning en bit in på kanten av en remsa, lägg över kantbiten, vik in sidokanterna och rulla ihop till en rulle. Gör likadant med resten.

I ugnen

  1. Häll en olja på ett fat, rulla vårrullarna i oljan och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord ugnssäker form. Strö över lite flingsalt och grädda rullarna tills de fått färg, 10-15 minuter.

Dippsås

  1. Blanda ihop ingredienserna till dippsåsen och smaka av.

Till servering

  1. Skölj och torka salladen, riv sedan bladen i stora bitar.

Servering

Vid serveringen lindar man in en vårrulle och en kvist mynta i ett salladsblad, doppar i dippsåsen och äter med händerna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vårrullar i ugn
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 4 ark filodeg
  • 0.5 dl olja till gräddningen
  • 1 tsk flingsalt (efter smak)
  • Fyllning:
  • 1 msk olja
  • 2 hackade vårlökar
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1.5 msk skalad, riven, färsk ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 5 dl böngroddar
  • 150 g grovrivna morötter
  • 2 tsk fisksås
  • Dippsås:
  • 2 msk risvinäger
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk fisksås
  • Till servering:
  • 400 g hela blad isbergssallad
  • 2 färsk mynta i hela kvistar

Vårrullar i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(66)

Krispiga vårrullar i ugn med filodeg, grönsaker, dippsås och mynta. Asiatisk klassiker till buffé eller tilltugg. Enkla att förbereda och göra stor mängd av.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
15 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs alla ingredienser till fyllningen. Fräs grönsaksröran några minuter. Vik ut filodegsarken i en hög och skär dem i fyra korta remsor från långsidan. Lägg 1-2 matskedar fyllning en bit in på kanten av en remsa, lägg över kantbiten, vik in sidokanterna och rulla ihop till en rulle. Gör likadant med resten.

I ugnen

  1. Häll en olja på ett fat, rulla vårrullarna i oljan och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord ugnssäker form. Strö över lite flingsalt och grädda rullarna tills de fått färg, 10-15 minuter.

Dippsås

  1. Blanda ihop ingredienserna till dippsåsen och smaka av.

Till servering

  1. Skölj och torka salladen, riv sedan bladen i stora bitar.

Servering

Vid serveringen lindar man in en vårrulle och en kvist mynta i ett salladsblad, doppar i dippsåsen och äter med händerna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!