Körsbärstomater bakade i ugn med örter och parmesanost

Körsbärstomater bakade i ugn med örter och parmesanost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

När tomaterna får gå länge i ugnen blir det ljuvligt söta i smaken, nästan lite åt det soltorkade hållet.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g körsbärstomater eller tomater av valfri sort
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk socker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 smulade brödskivor, vitt bröd
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 dl strimlad färsk basilika
  • 1 msk repad färsk timjan

Gör så här

  1. Dela tomaterna i halvor. Ställ dem tätt i en ugnsform. Ringla över olivoljan. Salta, sockra och peppra.
  2. Blanda vitt bröd, parmesanost, basilika och timjan och fördela det över tomaterna.
  3. Baka i ugnen cirka 45 minuter. Tomaterna ska sjunka ihop men inte bli stekta.

Servering

Servera som förrätt med bröd eller tillsammans med pasta som huvudrätt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Barbro

2014-02-26

Så här gjorde jag

Jonna

2013-05-09

Gjorde detta fast med torkade örter och serverade till lax med parmesan. Det blev supergott.

Louise

2012-05-17

Det är supergott som tillbehör till grillmiddagen eller buffén. Godare med romanticatomater blandat. Alla som ätit frågar efter receptet.

Liknande recept

Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Tortillasnibbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Körsbärstomater bakade i ugn med örter och parmesanost
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g körsbärstomater eller tomater av valfri sort
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk socker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 smulade brödskivor, vitt bröd
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 dl strimlad färsk basilika
  • 1 msk repad färsk timjan

Körsbärstomater bakade i ugn med örter och parmesanost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

När tomaterna får gå länge i ugnen blir det ljuvligt söta i smaken, nästan lite åt det soltorkade hållet.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela tomaterna i halvor. Ställ dem tätt i en ugnsform. Ringla över olivoljan. Salta, sockra och peppra.
  2. Blanda vitt bröd, parmesanost, basilika och timjan och fördela det över tomaterna.
  3. Baka i ugnen cirka 45 minuter. Tomaterna ska sjunka ihop men inte bli stekta.

Servering

Servera som förrätt med bröd eller tillsammans med pasta som huvudrätt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Barbro

2014-02-26

Så här gjorde jag

Jonna

2013-05-09

Gjorde detta fast med torkade örter och serverade till lax med parmesan. Det blev supergott.

Louise

2012-05-17

Det är supergott som tillbehör till grillmiddagen eller buffén. Godare med romanticatomater blandat. Alla som ätit frågar efter receptet.

Liknande recept

Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Tortillasnibbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)