Fröknäcke med vallmo
  • Tid 10 min + 1 tim i ugnen
  • Ugn 175º

Fröknäcke med vallmo

4.17 (6 betyg)

Hembakt knäcke som är enkelt att laga, perfekt till buffén.

  • Tillagningstid 10 min + 1 tim i ugnen
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

6 portioner
  • 0.5 dl kokosolja
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 1 dl linfrön
  • 2 msk vallmofrön
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Rör ihop de torra ingredienserna, även saltet, i en bunke och tillsätt kokosoljan.

  2. 2

    Häll i kokande vatten och rör ihop till en kladdig deg. Tryck ut degen med fingrarna så tunt det går på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 30 min.

  3. 3

    Öppna ugnsluckan en stund och stäng av värmen. Stäng luckan igen och låt stå tills brödet är krispigt, ca 30 min till. Låt svalna. Bryt i bitar och servera med smör eller röror.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Dubbla receptet och gör två plåtar knäcke när du ändå är igång!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Hej Maria! Det går bra att hette upp kallpressad kokosolja. Lycka till med baket! /Elsa, webbredaktör

  • Maria

    Hej! Jag undrar lite över kokosoljan - är den värmekänslig? Man ska ju hälla kokande vatten över....och sen ugnsvärmen. Det stod i en artikel i Buffétidningen att kallpressad kokosolja är värmekänslig och bör därför inte hettas upp, då ska man välja varmpressad istället. Men på burkarna med kallpressad kokosolja står det ju att man kan steka och baka med den - vad gäller? Kan man använda någon annan olja istället? Man blev oljig om fingrarna när man åt fröknäcket - men det var sprött och gott!