Rödbetskorgar med ostkräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Ser så imponerande ut. Men är faktiskt inte svårt – ett litet handgrepp bara. Recept ur kokboken; Vegofest Med Slottsträdgården Ulriksdal av Bosse Rapne och Mia Krook

Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g färska rödbetor
  • 1.5 dl strösocker eller flytande honung
  • 1 dl vatten eller rött vin
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 100 g färskost
  • 100 g fetaost
  • 1 msk torrstade sesamfrön eller svarta sesamfrön
  • gräslök till garnering

Gör så här

  1. Tvätta eller skala rödbetorna och skiva tunt med mandolin så det blir minst 20 lika stora skivor. Lägg i en kastrull med socker, vatten och vinäger och låt koka tills rödbetorna är mjuka, ca 5 min. Låt dem svalna i lagen.
  2. Mosa ihop färskost och fetaost till en jämn kräm. Låt rödbetorna rinna av i en sil och torka varje skiva torr med hushållspapper.
  3. Spritsa eller skeda en klick ostkräm på en rödbetsskiva och nyp ihop kanterna till en korg. Gör lika med resterande rödbetsskivor och ostkräm. Strö över sesamfrön och ev hackad gräslök. Servera som drinktilltugg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tortillasnibbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Italiensk guacamole

Betyg
Betyg
(2)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 300 g färska rödbetor
  • 1.5 dl strösocker eller flytande honung
  • 1 dl vatten eller rött vin
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 100 g färskost
  • 100 g fetaost
  • 1 msk torrstade sesamfrön eller svarta sesamfrön
  • gräslök till garnering

Rödbetskorgar med ostkräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Ser så imponerande ut. Men är faktiskt inte svårt – ett litet handgrepp bara. Recept ur kokboken; Vegofest Med Slottsträdgården Ulriksdal av Bosse Rapne och Mia Krook

Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tvätta eller skala rödbetorna och skiva tunt med mandolin så det blir minst 20 lika stora skivor. Lägg i en kastrull med socker, vatten och vinäger och låt koka tills rödbetorna är mjuka, ca 5 min. Låt dem svalna i lagen.
  2. Mosa ihop färskost och fetaost till en jämn kräm. Låt rödbetorna rinna av i en sil och torka varje skiva torr med hushållspapper.
  3. Spritsa eller skeda en klick ostkräm på en rödbetsskiva och nyp ihop kanterna till en korg. Gör lika med resterande rödbetsskivor och ostkräm. Strö över sesamfrön och ev hackad gräslök. Servera som drinktilltugg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tortillasnibbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Italiensk guacamole

Betyg
Betyg
(2)