Små spenat- och fetaostpajer
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Små spenat- och fetaostpajer

3.37 (27 betyg)

De här små godbitarna blir en perfekt start på middagen.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

12 st
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar
  • 6 filodegsark
  • 2 msk olivolja
  • 200 g färsk spenat
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 150 g fetaost
  • 1 msk olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar.

  2. 2

    Skär filodegsarken i fyrkanter med sidor på 10 cm. Lägg 3 ark lite omlott och tryck ner i inoljade muffinsformar, små formar eller en muffinsplåt.

  3. 3

    Hetta upp olja i en stor stekpanna och lägg i spenat och vitlök. Stek under omrörning och dra av från värmen när hälften av bladen sjunkit ihop. Smula ner fetaosten.

  4. 4

    Fyll filodegsformarna med spenatblandningen och häll på äggstanningen. Pensla degen som sticker upp med olja och grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar