
Julskinka med frörock
Betyg (1-5):
”En perfekt rätt om man vill möta gästerna utomhus. Tänk att tända en eldkorg i trädgården och börja julfirandet där. Otroligt elegant!”
Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
- 3 kg kokt julskinka
- 1 ägg
- 0.5 dl senap
- 0.5 dl dijonsenap
- 1 dl honung
- 2 dl ströbröd
- 0.5 dl finhackade pistagenötter, eller annan nöt
- 0.5 dl finhackade valnötter, eller annan nöt
- 0.5 dl vita sesamfrön
- 0.5 dl pumpakärnor, hackade
- Äppelsenap
- 2 dl äppelmos
- 2 msk senapspulver
- 3 tsk vit balsamvinäger
- 1 äpple, fintärnat
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Skär bort svålen från skinkan, lämna endast ett tunt lager fett. Vispa ägget lätt med senap och honung.
- Tillsätt ströbrödet och låt svälla någon minut. Blanda nötter och frön. Bred ut griljeringen på skinkan. Strö över nötblandningen.
- Tryck till med handen så att nötterna fäster. Griljera längst ner i ugnen på grilleffekt, ca 10 min. Servera med äppelsenap.
Äppelsenap:
- Blanda äppelmos med colemans senapspulver och vit balsamvinäger. Vänd ner äpple och låt stå och dra 30 min före servering.
Julskinka med frörock
Betyg (1-5):
”En perfekt rätt om man vill möta gästerna utomhus. Tänk att tända en eldkorg i trädgården och börja julfirandet där. Otroligt elegant!”
Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Skär bort svålen från skinkan, lämna endast ett tunt lager fett. Vispa ägget lätt med senap och honung.
- Tillsätt ströbrödet och låt svälla någon minut. Blanda nötter och frön. Bred ut griljeringen på skinkan. Strö över nötblandningen.
- Tryck till med handen så att nötterna fäster. Griljera längst ner i ugnen på grilleffekt, ca 10 min. Servera med äppelsenap.
Äppelsenap:
- Blanda äppelmos med colemans senapspulver och vit balsamvinäger. Vänd ner äpple och låt stå och dra 30 min före servering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!