Julskinka med frörock

Julskinka med frörock

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

”En perfekt rätt om man vill möta gästerna utomhus. Tänk att tända en eldkorg i trädgården och börja julfirandet där. Otroligt elegant!”

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
  • 3 kg kokt julskinka
  • 1 ägg
  • 0.5 dl senap
  • 0.5 dl dijonsenap
  • 1 dl honung
  • 2 dl ströbröd
  • 0.5 dl finhackade pistagenötter, eller annan nöt
  • 0.5 dl finhackade valnötter, eller annan nöt
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 0.5 dl pumpakärnor, hackade
  • Äppelsenap
  • 2 dl äppelmos
  • 2 msk senapspulver
  • 3 tsk vit balsamvinäger
  • 1 äpple, fintärnat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort svålen från skinkan, lämna endast ett tunt lager fett. Vispa ägget lätt med senap och honung.
  2. Tillsätt ströbrödet och låt svälla någon minut. Blanda nötter och frön. Bred ut griljeringen på skinkan. Strö över nötblandningen.
  3. Tryck till med handen så att nötterna fäster. Griljera längst ner i ugnen på grilleffekt, ca 10 min. Servera med äppelsenap.

Äppelsenap:

  1. Blanda äppelmos med colemans senapspulver och vit balsamvinäger. Vänd ner äpple och låt stå och dra 30 min före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Julskinka med frörock
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 kg kokt julskinka
  • 1 ägg
  • 0.5 dl senap
  • 0.5 dl dijonsenap
  • 1 dl honung
  • 2 dl ströbröd
  • 0.5 dl finhackade pistagenötter, eller annan nöt
  • 0.5 dl finhackade valnötter, eller annan nöt
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 0.5 dl pumpakärnor, hackade
  • Äppelsenap
  • 2 dl äppelmos
  • 2 msk senapspulver
  • 3 tsk vit balsamvinäger
  • 1 äpple, fintärnat

Julskinka med frörock

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

”En perfekt rätt om man vill möta gästerna utomhus. Tänk att tända en eldkorg i trädgården och börja julfirandet där. Otroligt elegant!”

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
1 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort svålen från skinkan, lämna endast ett tunt lager fett. Vispa ägget lätt med senap och honung.
  2. Tillsätt ströbrödet och låt svälla någon minut. Blanda nötter och frön. Bred ut griljeringen på skinkan. Strö över nötblandningen.
  3. Tryck till med handen så att nötterna fäster. Griljera längst ner i ugnen på grilleffekt, ca 10 min. Servera med äppelsenap.

Äppelsenap:

  1. Blanda äppelmos med colemans senapspulver och vit balsamvinäger. Vänd ner äpple och låt stå och dra 30 min före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!