Julskinka med frörock
  • Tid 25 min
  • Ugn 200º

Julskinka med frörock

0 (0 betyg)

”En perfekt rätt om man vill möta gästerna utomhus. Tänk att tända en eldkorg i trädgården och börja julfirandet där. Otroligt elegant!”

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

1 stycken
  • 3 kg kokt julskinka
  • 1 ägg
  • 0.5 dl senap
  • 0.5 dl dijonsenap
  • 1 dl honung
  • 2 dl ströbröd
  • 0.5 dl finhackade pistagenötter, eller annan nöt
  • 0.5 dl finhackade valnötter, eller annan nöt
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 0.5 dl pumpakärnor, hackade
Äppelsenap
  • 2 dl äppelmos
  • 2 msk senapspulver
  • 3 tsk vit balsamvinäger
  • 1 äpple, fintärnat
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Skär bort svålen från skinkan, lämna endast ett tunt lager fett. Vispa ägget lätt med senap och honung.

  2. 2

    Tillsätt ströbrödet och låt svälla någon minut. Blanda nötter och frön. Bred ut griljeringen på skinkan. Strö över nötblandningen.

  3. 3

    Tryck till med handen så att nötterna fäster. Griljera längst ner i ugnen på grilleffekt, ca 10 min. Servera med äppelsenap.

Äppelsenap:

  1. 1

    Blanda äppelmos med colemans senapspulver och vit balsamvinäger. Vänd ner äpple och låt stå och dra 30 min före servering.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar