Fröknäcke med tranbär
  • Tid 40 min
  • Ugn 175º

Fröknäcke med tranbär

4.25 (4 betyg)

Knaprigt fröknäcke men samtidigt lite segt av tranbären. En fröjd på julbordet!

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

1 sats
  • 2 dl pumpakärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl torkade tranbär, hackade
  • 0.5 dl chiafrön
  • 2 msk fiberhusk
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl kokhett vatten
  • 0.5 dl olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner vatten och olja. Tryck ut degen så tunt det går på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Låt svalna och bryt i bitar.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Asta

    Det godaste fröknäcke jag har gjort och ätit, rekommenderar detta starkt! MEN jag har bytt ut olivoljan mot deodoriserat (utan smak) kokosfett vilket gjorde det mycket krispigare.

  • Coop

    Hej Victoria! Japp, det här brödet bakas med frön och fiberhusk.

  • Victoria

    Stämmer det att det bara ska vara frän o och inget glutenfritt mjöl?