Pizza bianca med mozzarella, broccoli och salami
  • Tid 40 min
  • Ugn 225º

Pizza bianca med mozzarella, broccoli och salami

5 (1 betyg)

Salami är en klassiker på pizza, och med broccoli blir det helt suveränt. Recept av Lena Söderström

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

2 stycken
  • 400 g pizzadeg, gärna surdeg
  • 125 g broccolibuketter
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1.5 dl smetana
  • 100 g riven pizzaost
Topping
  • 8 skivor italiensk salami
  • 125 g mozzarella
  • citron, skal (endast det gula)
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär broccolibuketterna i skivor. Fräs dem hastigt i olja i riktigt het panna. Salta och peppra.

  2. 2

    Kavla/dra ut pizzadegen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Bred smetana på pizzan. Toppa med ost och broccoli, grädda mitt i ugnen ca 15 min.

  3. 3

    Toppa med salami och mozzarellan riven i mindre bitar. Riv över lite citronskal och dra ett varv med pepparkvarnen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar