Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås
  • Tid 30 min

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

3.75 (8 betyg)

Zucchini – även känd som squash – spelar en av huvudrollerna i franska, gröna paradrätten ratatouille. Utsökt även rå, eller grillad tillsammans med halloumi.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 2 zucchini à ca 300 g, grovrivna
  • salt
  • 3 salladslökar, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 150 g parmesan, riven
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl panko eller vanligt ströbröd
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 dl olivolja, till stekning
Yoghurtsås:
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 kruka basilika, strimlade blad
Till servering:
  • 4 port. kokt bulgur
  • tomater
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ihop ingredienserna till yoghurtsåsen.

  2. 2

    Sprid ut zucchinin på en plåt och salta lätt. Låt stå ca 10 min. Krama ur vätskan. Blanda zucchini med salladslök, chili, parmesan, ägg, mjöl, ströbröd, oregano och salt till en jämn smet.

  3. 3

    Värm olja i en stekpanna. Klicka ut biffar i pannan. Stek i omgångar 3–4 min på varje sida. Det blir ca 12 biffar. Servera med bulgur, tomater och yoghurtsåsen.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Oscar

    Jättegott!