Hälsa

Mat, hållbarhet och hälsa går hand i hand. Med nyttig mat och god hälsa håller vi oss friska och mår bättre, samtidigt som vi tillsammans bidrar till en mer hållbar planet.

Mat är inte bara livsviktigt för vår överlevnad utan ett sätt för oss att njuta och umgås. Det ska vara lätt och roligt att äta nyttigt och hälsosamt. På Coop arbetar för att våra butiker både ska öka medvetenheten och möjligheterna till ett mer hållbart och hälsosamt liv. Vi vill att det ska vara så enkelt som möjligt för dig att välja bra produkter. Coop har exempelvis minskat salt, socker och onödiga tillsatser i Coops egna varor, utan att kompromissa med smaken.

Matpyramiderna

Den första matpyramiden togs fram redan 1947 för att hjälpa svenskarna att äta bättre. Nu är det dags för fyra nya pyramider!

Coop minskar salthalten

Idag får vi i genomsnitt i oss dubbelt så mycket salt som rekommenderas. Här kan du läsa om vad vi gör för att minska salthalten.

Tillsatser

Tillsatser i mat har blivit ett alltmer omdiskuterat ämne och många har funderingar kring det; vad det är, om det behövs och om det är farligt.

Unna dig sötsaker

Drick läsk och ät godsaker med mindre tillsatt socker. Läs mer om vad du ska välja här.

Hälsosam mat

Det ska vara lätt och roligt att äta nyttigt och hälsosamt. Här har vi samlat alltifrån mättande frukostar, mat för din träning, till grönare middagar, som får dig och din kropp att må bra.