Kattlåda

Välj rätt kattströ

Är din katt en innekatt behöver den en alldeles särskild låda med någon form av strö. Eller två, för en del katter vill inte kissa och bajsa i samma låda.

En låda med huv kan vara bra för de katter som vill vara ifred eller som står upp och kissar.

Kattströ

Det finns fyra olika varianter av kattströ:
Icke klumpbildande och klumpbildande sand, pellets av trä och pellets av pappersmassa.

Uppsugningsförmåga av både fukt och lukt, hur snabbt ströet torkar, hur det dammar och om det innehåller något bakteriedödande medel är egenskaper att ta hänsyn till.

Rivet tidningspapper är ett ekonomiskt alternativ, som dock inte suger upp fukt och lukt så effektivt. Dessutom kan katten börja använda andra tidningar som inte finns i lådan. Katten bestämmer och fattar tyvärr inte alltid att det är skillnad på de tjusiga, dyra tidningarna på soffbordet och de i lådan.

Katter är kräsna och kan ha speciella önskemål även när det gäller kattströ. Prova dig fram och börja med det som verkar trevligast för dig att ta hand om.

Tillbehör

En lättvättad matta under lådan, lite större än kattlådan, samlar upp sand från kattens tassar och du slipper sand runtom i hela bostaden. En spade att plocka bort bajs och sandklumpar behövs också. Spola inte ner sandklumpar i toaletten!

Byte av strö

Katter är mycket renliga djur, varför det är viktigt att göra rent i lådan dagligen och byta strö ofta. Strö som inte klumpar sig måste du byta oftare, eftersom du inte kan plocka bort de fuktiga klumparna. Behöver du byta typ av strö, gör det successivt. Lite av den gamla typen i början, öka mängden, för att till slut helt ha övergått till den nya.

Om du inte håller rent i lådan eller använder ett strö som katten inte gillar kan den protestera. Den kan då protestera på ett tydligt sätt: bajsar och kissar utanför lådan!

Det är långt ifrån självklart att den dyraste sanden är den som just din katt gillar bäst. Pröva dig fram.

Nu bygger vi om

Logga in på figuren uppe till höger för att komma till Mitt Coop och se din personliga information.

Vad mer är nytt?

Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!