Köttbullar med chèvre

Köttbullar med chèvre

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Lyxiga köttbullar med inslag av grädde och karaktäristisk ost.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 4 msk ströbröd
  • 3 msk finhackad gul lök
  • 1 tsk smör
  • 300 g nötfärs
  • 100 g kalvfärs
  • 75 g smulad chèvre
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 1 msk smör till stekning

Gör så här

  1. Häll grädden över ströbrödet och låt svälla 10 minuter. Hetta upp smör i en panna och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Blanda ner färsen, löken och osten i ströbrödet. Rör om ordentligt så att osten fördelar sig jämnt. Smaka av med salt och peppar.
  2. Forma med vattensköljda händer bullar av färsen. Bryn smöret i en stekpanna och lägg ner köttbullarna. Skaka och rör hela tiden pannan så får bullarna en fin och rund form. Sänk värmen och låt dem eftersteka under lock, 5-10 minuter.

Tips

Köttbullarna går utmärkt att frysa.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

Köttbullar med chèvre
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 4 msk ströbröd
  • 3 msk finhackad gul lök
  • 1 tsk smör
  • 300 g nötfärs
  • 100 g kalvfärs
  • 75 g smulad chèvre
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 1 msk smör till stekning

Köttbullar med chèvre

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Lyxiga köttbullar med inslag av grädde och karaktäristisk ost.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Häll grädden över ströbrödet och låt svälla 10 minuter. Hetta upp smör i en panna och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Blanda ner färsen, löken och osten i ströbrödet. Rör om ordentligt så att osten fördelar sig jämnt. Smaka av med salt och peppar.
  2. Forma med vattensköljda händer bullar av färsen. Bryn smöret i en stekpanna och lägg ner köttbullarna. Skaka och rör hela tiden pannan så får bullarna en fin och rund form. Sänk värmen och låt dem eftersteka under lock, 5-10 minuter.

Tips

Köttbullarna går utmärkt att frysa.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!