Lammfärsbullar i krämig citronsås
  • Tid 40 min

Lammfärsbullar i krämig citronsås

4.4 (10 betyg)

Bjud på parmesankryddade lammfärsbullar i en frisk gräddsås med vin och citron ikväll! Att toppa rätten med strimlade färska sockerärter och örter ger rätten en härlig känsla av vår.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 20

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g lammfärs
  • 3 dl finriven parmesan
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 gul lök, riven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör, till stekning
Citronsås:
  • 1 gul lök, finhackad
  • 0.5 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
Till servering:
  • 400 g tagliatelle
  • 100 g sockerärter
  • 0.5 mynta eller citronmeliss, strimlade blad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda parmesan med ströbröd, ägg, mjölk, lök, vitlök, timjan, salt och peppar. Låt svälla någon min. Rör ihop med färsen till en jämn smet. Forma till stora köttbullar. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i smör till fin färg.

  2. 2

    Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll på vin och låt sjuda ca 5 min. Häll i grädde och riv över citronskal (endast det gula). Låt sjuda ytterligare 10 min. Häll såsen över köttbullarna och låt dem koka klart i såsen, gärna under lock.

  3. 3

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Toppa köttbullarna med strimlade sockerärter och myntablad eller citronmeliss. Pressa över citron och servera med tagliatellen.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Mirja

    Fantastikst gott , som även gick hem med våra kräsna barn !