Fläskfilé africana
Fläskfilé africana
  • Tid 30 min

Fläskfilé africana

2.9 (39 betyg)

Gräddig gryta med banan, jordnötter och curry.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskfilé i 2 cm skivor
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk curry
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 mosad banan
  • salt efter smak
  • 0.5 st pressad citron, eller efter smak
  • 150 g banan i skivor
  • 1 dl jordnötter
  • 700 g kokt couscous eller bulgur
  • 1 tärnad röd paprika, gärna snackpaprika
  • 0.5 dl hackad persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs filéskivorna i omgångar i hälften av fettet i en stor stekpanna. Salta, peppra och ta upp på fat. Fräs curryn i resten av fettet. Tillsätt vitlök, grädde och mosad banan och sjuda ett par minuter.

  2. 2

    Lägg i köttet och låt det bli genomvarmt, koka inte för länge. Smaka eventuellt av med lite salt och pressad citron. Lägg på bananskivor och nötter.

  3. 3

    Servera med couscous eller bulgur, blandad med paprika och persilja.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar