Plommonspäckad fläskkarré

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 20 min + ca 2 tim i ugnen
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fläskkarré i bit
  • 5 vitlöksklyftor
  • 8 katrinplommon
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Kålsallad
  • 300 g strimlad färsk vitkål
  • 1 tunt skivat äpple
  • 1 grovt riven morot
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk kumminfrön
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • 800 g kokt potatis

Gör så här

  1. Gör små djupa snitt i karrén med en vass kniv. Stick ner vitlöksklyftor och plommon. Salta och peppra köttet runt om och lägg i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 2 tim. Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs upp.
  2. Vänd ihop vitkål, äpple och morot med vinäger, olja, kummin och salt till en sallad.
  3. Skär köttet i 1 cm tjocka skivor och servera med kålsallad och kokt potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax med limesås och spenatwok

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(139)
Spara recept

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kycklinggryta med limeblad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kryddig citronkyckling med tomatsallad

Betyg
Betyg
(8)
Plommonspäckad fläskkarré
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g fläskkarré i bit
  • 5 vitlöksklyftor
  • 8 katrinplommon
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Kålsallad
  • 300 g strimlad färsk vitkål
  • 1 tunt skivat äpple
  • 1 grovt riven morot
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk kumminfrön
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • 800 g kokt potatis

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 20 min + ca 2 tim i ugnen
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gör små djupa snitt i karrén med en vass kniv. Stick ner vitlöksklyftor och plommon. Salta och peppra köttet runt om och lägg i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 2 tim. Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs upp.
  2. Vänd ihop vitkål, äpple och morot med vinäger, olja, kummin och salt till en sallad.
  3. Skär köttet i 1 cm tjocka skivor och servera med kålsallad och kokt potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax med limesås och spenatwok

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(139)
Spara recept

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kycklinggryta med limeblad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kryddig citronkyckling med tomatsallad

Betyg
Betyg
(8)