Fänkåls- och citrussallad
  • Tid 15 min

Fänkåls- och citrussallad

1 (2 betyg)

Fräsch sallad som passar till stekt kött, gärna kalvschnitzel.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk färskpressad citron
  • 1 msk färskpressad apelsin
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 2 små huvuden fänkål, ansade, i tunna skivor
  • 0.5 rödlök i tunna skivor
  • 12 kärnfria gröna oliver
  • 12 kärnfria svarta oliver
  • 2 apelsiner i hinnfria filéer
  • 2 msk kapris
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda olivolja, citron- och apelsinsaft, salt och peppar i en salladsskål.

  2. 2

    Tillsätt fänkål, rödlök, oliver, kapris och apelsinklyftor, blanda noga men försiktigt.

Servering

Servera gärna fänkålssalladen till Kalvschnitzel med vinsky. och skeda över lite extra dressing.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar