
Texmexsallad från grillmiddagen
Betyg (1-5):
Helt perfekt att använda detsom blir över från gårdagensgrillmiddag till en ”texmexplåt”.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 kycklinglårfiléer, grillade
- 2 chorizo, grillade
- 2 majskolvar, grillade
- 380 g svarta bönor, avsköljda (på burk) (bruttovikt)
- 250 g körsbärstomater, halverade
- 1 rödlök, i halvmånar
- 70 g salladsmix
- 2 tortillabröd
- neutral olja, till stekning
- salt
- limeklyftor, till servering
- Dressing
- 1 lime, saft
- 2 msk neutral olja
- 1 tsk spiskummin
- 0.5 tsk salt
- Avokadoröra
- 2 avokador
- 20 g färsk koriander, hackad
- 0.5 lime, finrivet skal och saft
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Avokadoröra: Mosa avokadon och blanda med koriander, limeskal (endast det gröna),limesaft och salt.
- Skär kyckling och korv i mindre bitar och skär av majsen från kolvarna med en kniv. Blandamed bönor och grönsaker på ettfat eller en plåt.
- Blanda ingredienserna till dressingen ochringla över salladen. Stek tortillabröden i rikligtmed olja till fin färg, salta. Skär i mindre bitar och servera med salladen, avokadoröran ochlimeklyftor.
Texmexsallad från grillmiddagen
Betyg (1-5):
Helt perfekt att använda detsom blir över från gårdagensgrillmiddag till en ”texmexplåt”.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Avokadoröra: Mosa avokadon och blanda med koriander, limeskal (endast det gröna),limesaft och salt.
- Skär kyckling och korv i mindre bitar och skär av majsen från kolvarna med en kniv. Blandamed bönor och grönsaker på ettfat eller en plåt.
- Blanda ingredienserna till dressingen ochringla över salladen. Stek tortillabröden i rikligtmed olja till fin färg, salta. Skär i mindre bitar och servera med salladen, avokadoröran ochlimeklyftor.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!