Texmexsallad från grillmiddagen

Texmexsallad från grillmiddagen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Helt perfekt att använda detsom blir över från gårdagensgrillmiddag till en ”texmexplåt”.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 kycklinglårfiléer, grillade
  • 2 chorizo, grillade
  • 2 majskolvar, grillade
  • 380 g svarta bönor, avsköljda (på burk) (bruttovikt)
  • 250 g körsbärstomater, halverade
  • 1 rödlök, i halvmånar
  • 70 g salladsmix
  • 2 tortillabröd
  • neutral olja, till stekning
  • salt
  • limeklyftor, till servering
  • Dressing
  • 1 lime, saft
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk salt
  • Avokadoröra
  • 2 avokador
  • 20 g färsk koriander, hackad
  • 0.5 lime, finrivet skal och saft
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Avokadoröra: Mosa avokadon och blanda med koriander, limeskal (endast det gröna),limesaft och salt.
  2. Skär kyckling och korv i mindre bitar och skär av majsen från kolvarna med en kniv. Blandamed bönor och grönsaker på ettfat eller en plåt.
  3. Blanda ingredienserna till dressingen ochringla över salladen. Stek tortillabröden i rikligtmed olja till fin färg, salta. Skär i mindre bitar och servera med salladen, avokadoröran ochlimeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Texmexsallad från grillmiddagen
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 3 kycklinglårfiléer, grillade
  • 2 chorizo, grillade
  • 2 majskolvar, grillade
  • 380 g svarta bönor, avsköljda (på burk) (bruttovikt)
  • 250 g körsbärstomater, halverade
  • 1 rödlök, i halvmånar
  • 70 g salladsmix
  • 2 tortillabröd
  • neutral olja, till stekning
  • salt
  • limeklyftor, till servering
  • Dressing
  • 1 lime, saft
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk salt
  • Avokadoröra
  • 2 avokador
  • 20 g färsk koriander, hackad
  • 0.5 lime, finrivet skal och saft
  • 0.5 tsk salt

Texmexsallad från grillmiddagen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Helt perfekt att använda detsom blir över från gårdagensgrillmiddag till en ”texmexplåt”.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Avokadoröra: Mosa avokadon och blanda med koriander, limeskal (endast det gröna),limesaft och salt.
  2. Skär kyckling och korv i mindre bitar och skär av majsen från kolvarna med en kniv. Blandamed bönor och grönsaker på ettfat eller en plåt.
  3. Blanda ingredienserna till dressingen ochringla över salladen. Stek tortillabröden i rikligtmed olja till fin färg, salta. Skär i mindre bitar och servera med salladen, avokadoröran ochlimeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!