Klassiska köttbullar med mos

Klassiska köttbullar med mos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Klassiska köttbullar passar lika bra till vardags som till alla våra stora helger.

Tillagningstid: 25 minuter
20 stycken
  • 1 kg potatis
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 0.5 grovt riven gul lök
  • 500 g nötfärs
  • 2 ägg
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till stekning:
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Potatismos:
  • 30 g smör
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 0.5 hackad sallad
  • 2 tärnade tomater

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Blanda ströbröd och vatten i en skål. Låt det svälla någon min. Tillsätt lök, färs, ägg, salt och peppar och blanda ordentligt. Blöt händerna i kallt vatten och rulla runda köttbullar.
  3. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek köttbullarna runt om ca 5 min.
  4. Mosa potatisen och blanda ner smör och salt. Rör runt ordentligt till en jämn konsistent.
  5. Servera köttbullar med mos och en härlig grönsallad med tomater.

Tips

För en extra fluff i moset, tillsätt lite mjölk. Servera med rårörda lingon.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linus Lövberg

2015-11-20

Föredrar rotfrukter till det istället. Vispa gärna ner lite grädde i moset och fluffa till det! Brukar även mala lite svartpeppar i mosen.

Danne

2014-03-30

Supergoda! dock lite lösa i konsistensen.

me la

2013-12-21

det är jätte lätt och jätte got

Klassiska köttbullar med mos
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 kg potatis
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 0.5 grovt riven gul lök
  • 500 g nötfärs
  • 2 ägg
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till stekning:
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Potatismos:
  • 30 g smör
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 0.5 hackad sallad
  • 2 tärnade tomater

Klassiska köttbullar med mos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Klassiska köttbullar passar lika bra till vardags som till alla våra stora helger.

Tillagningstid: 25 minuter
20 stycken

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Blanda ströbröd och vatten i en skål. Låt det svälla någon min. Tillsätt lök, färs, ägg, salt och peppar och blanda ordentligt. Blöt händerna i kallt vatten och rulla runda köttbullar.
  3. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek köttbullarna runt om ca 5 min.
  4. Mosa potatisen och blanda ner smör och salt. Rör runt ordentligt till en jämn konsistent.
  5. Servera köttbullar med mos och en härlig grönsallad med tomater.

Tips

För en extra fluff i moset, tillsätt lite mjölk. Servera med rårörda lingon.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linus Lövberg

2015-11-20

Föredrar rotfrukter till det istället. Vispa gärna ner lite grädde i moset och fluffa till det! Brukar även mala lite svartpeppar i mosen.

Danne

2014-03-30

Supergoda! dock lite lösa i konsistensen.

me la

2013-12-21

det är jätte lätt och jätte got